Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Acer-gamemonitor met IPS-scherm nu uit in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2015, 14:52 CategorieGaming

De Acer Predator XB270HU is vanaf deze week verkrijgbaar in Nederland en is de eerste gamemonitor ter wereld met Nvidia G-Sync en IPS-technologie. Dit 27-inch scherm heeft een wqhd-resolutie (2560 x 1440) en een snelle beeldverversing (144 Hz).

De Acer Predator: eerste gamemonitor met IPS-display

De Acer Predator XB270HU is de eerste gamemonitor met Nvidia G-Sync en IPS-technologie; technologie die er bekend om staat consistent scherpe beelden te produceren, in dit geval met een breedbeeldkijkhoek van maximaal 178 graden. Nvidia G-Sync zorgt ervoor dat de gpu elk frame goed weergeeft. Daarvoor synchroniseert de technologie de beeldverversing van de monitor met de gpu in een GeForce GTX-pc. Deze technologie moet een eind maken aan tearing en moet beeldhaperingen en invoervertraging tot een minimum beperken.

Daardoor moet alle nieuwe pc-games soepel, snel en dynamisch te spelen zijn. Scènes moeten direct in beeld komen, objecten moeten er zien haarscherp uitzien en games moet beter reageren, met snellere reactietijden. Dat zijn nogal wat beloftes – beloftes die de techologie in de monitor in theorie waar zou kunnen maken. De Acer Predator XB270HU zou zelfs in opstellingen met meerdere monitoren voor haarscherpe beelden met breedbeeldkijkhoeken moet zorgen, zodat de gebruiker zich echt in de game waant.

De multifunctionele ErgoStand maakt het bovendien mogelijk de draai- en kantelhoek en de hoogte aan te passen, voor een zo comfortabel mogelijke kijkpositie. De Acer Predator XB270HU-monitor is verkrijgbaar voor 749 euro. Onlangs kwam er nog een ander beeldscherm met een wqhd-resolutie op de markt, van de fabrikant BenQ. Naast die hoge resolutie, heeft die monitor een schermgrootte van 27 inch, wat neerkomt op een schermdiameter van bijna 68,6cm. Die monitor kost je 769 en is ook nu verkrijgbaar in de winkels.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.