Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube brengt 4K-video’s extra onder de aandacht

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 11:17 CategorieStreamingdiensten

Met het alsmaar groeiende aanbod van 4K Ultra HD tv’s zijn we met z’n allen op zoek naar mooie content die op deze tv’s weergegeven kan worden. Eén van de diensten waar je terecht kunt voor 4K-content is YouTube. De dienst biedt al jaren ondersteuning voor hoge resolutie video’s maar brengt 4K-video’s nu pas extra onder de aandacht.

Sinds 2010 is het al mogelijk om video’s in hoge resolutie te uploaden naar YouTube maar er wordt pas gretig gebruik van gemaakt sinds de komst van de eerste 4K Ultra HD tv’s. Het aanbod van 4K-video’s op YouTube is wellicht groter dan je zou denken en daarom heeft de dienst een nieuw label in het leven geroepen. Hiermee moet duidelijker worden welke video’s in de hoge 4K Ultra HD-resolutie afgespeeld kunnen worden.

YouTube laat weten dat het aantal 4K-uploads in het afgelopen jaar verdrievoudigd is en dat het aantal bezoekers dat naar 4K-video’s zoekt hard blijft groeien. Dankzij de VP9-codec, door Google ontwikkeld al tegenhanger van HEVC, kunnen deze hoge resolutie video’s ook met lagere internetsnelheden afgespeeld worden, zonder veel aan kwaliteit in te leveren. Dit jaar zien we overigens ook de eerste tv’s die ondersteuning voor de VP9-codec bieden verschijnen. Hierdoor kun je ook op je tv naar 4K-video’s van YouTube kijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.