YouTube-app werkt straks niet meer met oude smart tv’s

10 februari 2015 1 Minuut 80 Reacties
youtube

Google heeft bekendgemaakt dat het straks goed mogelijk is dat de YouTube-applicatie niet meer werkt op je oude smart tv. Dat komt doordat Google aspecten achter de schermen gaat aanpassen bij de app.

YouTube-applicatie werkt straks niet meer met smart tv’s uit 2012 of eerder

Google heeft bekendgemaakt dat smart tv’s die uit 2012 of eerder komen, straks niet meer zullen werken met de YouTube-applicatie. Momenteel draait het gros van de tv’s op v2, maar zodra v3 verschijnt, vissen een hoop smart tv-eigenaars met een oudere televisie achter het net. Google gaat namelijk wat dingen aanpassingen in de api, waardoor oudere televisies niet meer in staat zijn de app te draaien. Die televisies missen bepaalde componenten die ook niet zomaar met een software-update bij te werken zijn.

Google heeft geen volledige lijst met smart tv’s gegeven, dus we weten ook niet honderd procent zeker om welke televisies het draait. Wel heeft de zoekmachinegigant gezegd dat in elk geval smart tv’s en blu-ray-spelers van Sony en Panasonic straks niet meer werken met de YouTube-app en dat geldt ook apparaten die werken met het gefaalde project Google TV (dat vanaf dit jaar echt vervangen wordt voor Android TV). Tenslotte heeft Samsung aangegeven dat smart tv’s uit 2010 het voortaan ook zonder de YouTube-app moeten doen.

De verandering gaat in vanaf 20 april 2015. Wat er precies verandert, is helaas niet bekendgemaakt; Google houdt het op ‘developer tools’. Onlangs kondigde Google al twee andere veranderingen aan voor YouTube. Zo maakt het bedrijf de overstap naar de VP9-codering, waarmee de beeldkwaliteit verbeterd wordt en gebruikers gemakkelijker voor- en achteruit kunnen spoelen. Ook wordt het daarmee mogelijk video’s in 4K te bekijken via de videostreamingdienst. Tevens is YouTube onlangs overgestapt op HTML5 en laat het Flash achter zich.

Reacties (80)