Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox One krijgt eind dit jaar universele apps’

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 16:15 CategorieGaming

Microsoft zijn voornemens te zijn het Xbox-platform binnenkort open te gooien voor meer ontwikkelaars, door middel van universele apps. Dat betekent dat ontwikkelaars één app voor Windows/Xbox hoeven te maken.

Xbox One draait op een versie van Windows

Het idee dat Xbox One straks universele apps kan draaien is helemaal niet zo gek. Het OS op de gaming console draait namelijk op een versie van Windows, dus dat betekent dat er in elk geval een basis is die de Xbox deelt met de versie van Windows op een pc. Maar de apps die erop verschijnen zijn niet gelijk aan elkaar, waardoor ontwikkelaars tenminste twee versies van dezelfde app moeten bouwen om op beide platformen vertegenwoordigd te zijn – als ze al de mogelijkheid hebben om een app op Xbox te publiceren.

Want niet iedere ontwikkelaar heeft dat. Maar volgens bronnen, die zich hebben gemeld bij de website The Verge, komt daar deze zomer verandering in. Microsoft schijnt namelijk voornemens te zijn de deuren langzaamaan open te maken voor universele apps: applicaties die op meerdere platformen kunnen draaien, terwijl ze dezelfde basis en structuur delen. Aanstaande zomer moeten de eerste lading ontwikkelaars al toegang krijgen tot het ontwikkelaarspakket waarmee dat mogelijk is en eind dit jaar zouden we de eerste apps moeten zien.

Onduidelijk is nog welke rol Kinect in de ontwikkeling van deze applicaties heeft. Anonieme ontwikkelaars hebben aangegeven dat de hardware behoorlijk tegenvalt qua prestaties, dus dat is nog even afwachten. Binnenkort zou Xbox One overigens ook een versie van Windows 10 gaan krijgen, wanneer dat OS eindelijk voor het publiek gelanceerd wordt. Dat maakt het gerucht dat Microsoft universele apps wil klaarstomen alleen maar hardnekkiger en geeft ons reden om te geloven dat we de eerste lading apps in november mogen verwachten.  • Delen:

Reacties

  1. Charlene
    19 februari, 2015 om 23:54

    Hi there to every body, it’s my first pay a
    visit of this web site; this webpage carries awesome and
    really excellent material designed for visitors.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.