Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Werkt Nvidia aan een Android TV-spelcomputer?

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 10:16 CategorieGaming

Nvidia heeft gisteren persuitnodigingen verstuurd voor een persevent op 3 maart aanstaande. Wat gaat het bedrijf dan presenteren? Nvidia heeft het over een product dat al vijf jaar in ontwikkeling is.

Mogelijk werkt Nvidia aan een Android TV-spelcomputer

Als je wil weten waar Nvidia de afgelopen vijf jaar aan heeft gewerkt, dan kom je er binnen enkele weken achter. Op 3 maart geeft de fabrikant namelijk een perspresentatie, waar het een onaangekondigd product wil laten zien de ‘de toekomst van gaming gaat herdefiniëren’. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de Tegra X1-chip die Nvidia tijdens CES 2015 aankondigde. Destijds presenteerde de producent geen nieuwe producten die met de chip zou gaan werken, dus het wordt nu wel hoog tijd dat te gaan doen.

Wat het ook is, het kan niet de opvolger van de Nvidia Shield Tablet worden; hoewel het apparaat natuurlijk wel aangekondigd kan worden, is al naar buiten gebracht dat dit apparaat mogelijk pas in de zomer wordt gelanceerd. Als wij ergens ons geld in moeten zetten, dan gaat Nvidia een spelcomputer aankondigen die op Android TV gaat draaien. Wellicht zelfs eentje die eveneens gebruik kan maken van de GRID-gamingdienst, een soort Netflix voor games, exclusief voor Nvidia Shield Tablet – maar ook dat is speculatie.

Naast de gaming tablet en het fabriceren van chips, produceert Nvidia ook al jaren grafische kaarten. Dus de stap naar een console voor in de huiskamer is wat ons betreft een kleine, zeker als er al vijf jaar aan gewerkt wordt. Bovendien komen er binnenkort een aantal settopboxen uit waar Android TV op draait, waaronder de Google Nexus Player en de Razer Forge TV (afgebeeld op de foto hierboven). Android TV is ook een populair platform voor smart tv’s aan het worden – dus een gekke gedachte is het niet dat Nvidia een console gaat maken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.