Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wachten op de 2015 line-up of nu een tv uit 2014 kopen?

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 12:37 CategorieTips en adviezen

Het is bijna zover; de nieuwe tv’s voor 2015 komen er weer aan en dat betekent dat we vaak de vraag krijgen of wachten verstandig is. Modellen uit 2014 worden iets goedkoper of uit het assortiment gehaald maar de 2015 tv’s krijgen weer nieuwe features en functies. Wat is nu verstandig?

Nu kopen of wachten?

Wanneer je flink wat geld uit wilt geven voor een nieuwe tv dan is het verstandig je van te voren goed in te lezen over de opties. Maar, in deze tijd van het jaar kan het lastig zijn want binnen enkele weken verschijnen de nieuwe modellen voor 2015 in de winkels. Twijfel jij nog of je moet wachten of nu voor een 2014 model moet kiezen?

Als je precies weet wat je wilt en niet per se het nieuwste van het nieuwste wilt hebben dan is het antwoord eenvoudig; de topmodellen van vorig jaar zijn nu een stuk goedkoper dan tijdens de introductie en veel winkels stunten met de prijzen van 2014 modellen. Ga vooral op zoek naar de meest aantrekkelijke actie, en houd onze reviews bij de hand zodat je exact weet wat je koopt.

Smart tv-platformen

Maar, wil je niet achterblijven en meteen ook het nieuwste van het nieuwste? Dan kun je wachten op de 2015 tv’s. Er worden dit jaar door alle fabrikanten heel wat vernieuwingen doorgevoerd, nieuwe technieken toegepast en prijsverlagingen doorgevoerd. Eén van de belangrijkste vernieuwingen zien we op het gebied van besturingssystemen, ook wel smart tv-platformen genoemd. Alle grote fabrikanten komen met nieuwe of vernieuwde platformen. Zo brengt Samsung de eerste tv’s met Tizen op de markt, lanceert LG webOS 2.0, komen Philips en Sony met Android TV en integreert Panasonic Firefox OS in zijn tv’s. Deze platformen (of nieuwe versies ervan) komen niet beschikbaar op 2014 modellen.

Philips-Android-tv-5

Nieuwe technieken

Daarnaast zien we diverse nieuwe technieken verschijnen, met name op de premium modellen. LG en Samsung lanceren dit jaar de eerste quantum dot tv’s, modellen die een groter kleurbereik en een hogere helderheid bieden. Daarnaast beschikt een aantal van deze tv’s over High Dynamic Range, wat voor een hoger contrast en een hogere helderheid moet zorgen. Ook oled is in 2015 van de partij want LG lanceert maar liefst zeven nieuwe modellen. Door het grotere aanbod en het verbeterde productieproces worden de adviesprijzen van oled tv’s dit jaar lager ingezet.

4K Ultra HD

De meeste topmodellen van de grotere fabrikanten zijn voorzien van de hoge 4K Ultra HD-resolutie en daarbij worden dit jaar ook verschillende middenklasse tv’s met deze resolutie uitgerust waardoor Ultra HD betaalbaarder wordt voor de consument. Tegen het einde van dit jaar worden de eerste Ultra HD Blu-ray discs en Blu-ray disc spelers verwacht en de komende maanden wordt het aanbod van 4K-materiaal op diensten als Netflix en YouTube uitgebreid.

2015 tv’s

De komende weken maken alle grote fabrikanten bekend welke modellen we exact in Nederland kunnen verwachten en wat de adviesprijzen zijn. Houd ons 2015 home cinema overzicht in de gaten voor het complete overzicht met alle modellen, prijzen en specificaties. Wil je meer informatie over het kopen van een tv? Neem dan de home cinema informatiegids door.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    04 februari, 2015 om 22:19

    Smart TV platformen nemen dit jaar idd. een vlucht zodanig dat de ‘iPad’ ervaring in feite naar de TV komt. Hoop echt dat ze Tizen uiteindelijk ook mijn hu7500 gaan uirollen desnoods betaald. Huidige SmartTV platform is werkelijk bedroevend. Gelukkig zijn daar zeer handige alternatieven voor zoals een chromecast of bijv. de Raspberry pi!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.