Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Upload Studio op Xbox One voorzien van meer features

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 10:11 CategorieGaming

Microsoft heeft de Upload Studio-app voorzien van meer features, waardoor je je gameplayvideo’s op Xbox One nog toffer kunt maken. Upload Studio is de videobewerkingssoftware op de Xbox One.

Meer doen met Upload Studio op Xbox One

Sinds de release van Xbox One is het mogelijk om video’s op te nemen en later te bewerken en uploaden via de app Upload Studio. Hoewel de app al prima was, waren er toch wat beperkingen die ervoor zorgde dat je niet alles uit je gemaakte video kon halen. Een simpele intro-animatie en een video van vijf minuten klinkt toch, maar als basis. Microsoft weet dat gelukkig ook en heeft daarom een gigantische update vrijgegeven voor Upload Studio, waarmee het zelfs mogelijk is een green screen-effect te maken – zonder green screen.

Met Upload Studio 2.0 is het mogelijk om meerdere effecten toe te voegen. Zo kun je nu niet alleen een intro, maar ook een outro (een animatie voor wanneer de video klaar is), verschillende soorten transities en meer toevoegen. En daar waar het voorheen slechts mogelijk was om video’s maximaal vijf minuten te laten duren, kun je nu clips tot dertig minuten maken. Bovendien zijn er ook meerdere templates beschikbaar, waarmee je tussendoor een aantal geinige effecten kunt realiseren om een bepaalde element eruit te laten springen.

Het mooiste is misschien nog wel die green screen-toevoeging, waar je jezelf voor een aantal achtergrond en tussen verschillende kunt plaatsen, zonder dat je daarvoor zelf een green screen nodig hebt. Je vindt alle informatie over de nieuwe features in de vrijgegeven video door Major Nelson, de community manager bij Xbox. Deze update gaat er ongetwijfeld voor zorgen dat we nog vettere videocontent gaan zien verschijnen op het Xbox-platform; het is nu afwachten of we deze features straks ook in Windows 10 gaan zien.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.