Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HD-logo voor 4K tv’s in Europa definitief

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 11:33 CategorieLcd en led tv's

4K Ultra HD tv’s liggen al bijna twee jaar in de schappen maar een logo, zoals we bij de eerste hdtv’s zagen, ontbreekt nog. Binnenkort komt daar echter verandering in. Eind vorig jaar werd het Ultra HD-logo voor deze tv’s officieel gepresenteerd en deze week laten diverse fabrikanten weten het logo ook daadwerkelijk te gaan gebruiken.

Onder meer LG, Panasonic, Samsung, Sony en Philips hebben aangegeven het nieuwe Ultra HD-logo op 4K Ultra HD tv’s te gaan plakken. Daarnaast overwegen nog 200 fabrikanten het logo te gebruiken. Dit logo moet de consument laten zien aan welke minimale vereisten de tv voldoet, welke vastgesteld zijn door de Europese organisatie DigitalEurope. Deze organisatie was eerder verantwoordelijk voor onder meer de HD-Ready- en HD TV-logo’s.

Ultra-HD-logo

Wanneer een tv het logo draagt wil dit zeggen dat het betreffende model een minimale resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels ondersteunt, 4K-materiaal met minmaal 60Hz kan verwerken, minimaal over één HDMI 2.0-poort met HDCP 2.2 beschikt en minimaal 8-bit en Rec.709 kleuren kan weergeven. Opvallend is echter dat ondersteuning voor de HEVC-codec, waarmee 4K-streamingcontent bekeken kan worden, niet binnen de specificaties valt.

Lees meer over 4K Ultra HD.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.