Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ultra HD Blu-ray speler Panasonic verschijnt pas lente 2016

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 18:45 CategorieBlu-ray

Panasonic heeft deze week veel mooie producten aangekondigd, waaronder nieuwe lcd led tv’s en nieuwe Blu-ray spelers, maar de Japanse fabrikant bracht helaas ook slecht nieuws voor diegenen die op de eerste Ultra HD Blu-ray spelers wachten. Het prototype dat Panasonic tijdens CES 2015 toonde verschijnt namelijk pas in de lente van volgend jaar op de markt.

Panasonic toonde afgelopen januari tijdens CES 2015 als eerste fabrikant een Blu-ray speler die met 4K Ultra HD Blu-ray discs om kan gaan. Dit apparaat was echter nog een prototype en een lanceerdatum werd niet gegeven. Tijdens de Europese presentatie van av-producten laat Panasonic deze week echter weten dat we nog even geduld moeten hebben. Naar verwachting verschijnt de consumentenversie van dit apparaat in de lente van 2016 pas.

Of dit betekent dat we in de lente van 2016 pas de eerste Ultra HD Blu-ray spelers gaan zien is nog de vraag. Panasonic wil de eerste fabrikant met een dergelijke speler zijn en andere prototypen hebben we nog niet gezien, dus het zou zomaar kunnen. Maar, de BDA (Blu-ray Disc Association) liet onlangs weten komende kerst de eerste Ultra HD Blu-ray discs in de winkels te verwachten. Om die af te spelen zien we dus ook graag de eerste Ultra HD Blu-ray disc spelers verschijnen voor de feestdagen. We moeten hier echt bijzeggen dat Hiroyuki Iwaki, een hoge pief bij Panasonic, niet uitsluit dat de speler voor het einde van dit jaar al verschijnt, mits de Ultra HD Blu-ray standaard breed geaccepteerd is en de content verkrijgbaar is.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  24 februari, 2015 om 19:51

  Top man, we hebben pas een jaar UHD Tv’s, dus we kunnen nog wel even wachten. :S

 2. Frans de groot
  14 mei, 2015 om 11:11

  Gelijk uitbrengen met de disc graag anders wordt het een grote flop. Dan kopen de mensen het niet en wereldwijd dan ook doen. En maak het niet te duur want dan haakt ook iedereen af.Je wordt natuurlijk gek gemaakt door al die streaming diensten maar die kunnen niet tippen aan de beeld en geluid kwaliteit van bluerays. Netflix is een grote flop wat dat aan gaat kwaliteit in geluid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.