Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘The Legend of Zelda-serie in de maak bij Netflix’

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2015, 10:39 CategorieStreamingdiensten

Het schijnt dat Netflix voornemens is een serie te gaan maken gebaseerd op The Legend of Zelda. Het moet gaan lijken op Game of Thrones; of in elk geval diezelfde ervaring gaan aanbieden.

The Legend of Zelda-serie op Netflix

Dit is het type nieuwtje die je niet ziet aankomen wanneer je ’s ochtends even je computer aanzet om wat nieuws door te nemen. Maar het schijnt dat Nintendo en Netflix momenteel bezig zijn met een serie gebaseerd op The Legend of Zelda. Hoewel fans al jaren vragen om een film, krijgen ze iets dat de potentie heeft om veel langer mee te gaan. Het schijnt zo te zijn dat beide bedrijven nu op zoek zijn naar geschikte schrijvers voor de show en dat het eenzelfde ervaring moet gaan aanbieden als Game of Thrones – dat is nogal wat.

Desondanks houden we nog even een slag om de arm. Nintendo is namelijk erg beschermend als het gaat om zijn eigen intellectuele eigendommen en het is in het verleden niet vaak voorgekomen dat we series of films op basis van populaire Nintendo-personages gezien hebben. Heel even was daar wel de Japanse tekenfilm, een anime, over The Legend of Zelda-serie en we hebben kunnen genieten van die foute Super Mario Bros.-film en -serie, maar daar houdt het ook wel bij op. Nintendo’s personages passen doorgaans beter in videogames.

In The Legend of Zelda speel je met een personage genaamd Link. Dit personage is normaliter een jongetje (maar kan in de aanstaande game net zo goed een meisje zijn) die de prinses Zelda moet redden uit de handen van het kwaad (vaak Ganon of Ganondorf). Link spreekt zelf niet, omdat het de illusie kan breken dat de speler Link is én vormgeeft (als het ware de link tussen de speler en het spel); maar daardoor heeft het personage nooit een backstory of diepere motivaties gekregen – het is onderdeel van de Zelda-ervaring die zelf te maken en te voelen.

Het is daarom dus nog even afwachten in welke richting de serie op gaat (ervan uitgaande dat er daadwerkelijk een serie over The Legend of Zelda komt). Hoewel The Legend of Zelda en Game of Thrones veel gemeenschappelijk hebben, zoals zwaarden, tovenarij en gigantisch veel lore, heeft The Legend of Zelda geen diepgaand hoofdpersonage met gewortelde emoties en motivaties. De andere characters uit de games zijn vaak wel voorzien van genoeg achtergrond en redenen om door te zetten. Wij zijn heel benieuwd waar dit heen gaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.