Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert de Definion 3 stereoluidspreker

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 14:17 CategorieLuidsprekers

Teufel introduceert deze week de Definion 3, een stereoluidspreker die volgens de Duitse fabrikant voor de ware muziekliefhebber ontwikkeld is. De Definion 3 beschikt over dezelfde high end technologie als het topmodel Definion 5, met de gepatenteerde coaxiaal driver, een verstevigde trapeziumvormige behuizing en drie woofers.

Teufel Definion 3

De speciale coaxiaal driver van de Teufel Definion 3 is ontworpen met een hoogwaardige softdome tweeter en een aluminium midrange driver met een groot vlak membraan. De driver heeft volgens de fabrikant twee voordelen. Ten eerste vallen de akoestische centra van de tweeter en de midrange driver samen, waardoor een geluidsbeeld zonder fasevervorming ontstaat. Ten tweede ontstaat er een stabiel en gelijkmatig afstraalpatroon: er bestaat geen verschil meer tussen het horizontale en verticale afstraalgedrag.

Teufel-Definion-3-2

De Definion 3 heeft de vorm van zijn grotere broer – de Definion 5 – geërfd, en dat niet alleen vanwege het design. Dat de behuizing taps toeloopt heeft namelijk ook akoestische voordelen, zo worden staande golven in de behuizing geminimaliseerd en trillingen worden verhinderd. Drie carbon fiber woofers ondersteunen het geluid met een volle bas. Het basreflex systeem zorgt voor een basweergave tot 48Hz.

Prijs en beschikbaarheid

De Teufel Definion 3 is per direct beschikbaar in de webshop van Teufel voor de prijs van 1.799,99 euro. De speaker is verkrijgbaar in wit en zwart.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.