Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Screenshots maken mogelijk in maart-update Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2015, 11:00 CategorieGaming

Een feature waar gamers het meest om hebben gevraagd, komt volgende maand Xbox One: gamers kunnen dan eindelijk screenshots maken. Op een PlayStation 4 kan dit al veel langer.

Screenshots maken op Xbox One

Op de PlayStatoin 4 kan het al: screenshots maken van de game die je speelt en vervolgens delen met social media. Deze feature komt niet zomaar uit de lucht vallen: Sony heeft goed opgelet en zag dat gamers vaak een foto van hun televisies maakten en die met hun vrienden deelden op de sociale media. Maar dat was toch echt achterhaald, dus besloot Sony de feature in te bouwen. Xbox One-bezitters bleven achter; zij moesten het nog doen met hun fotocamera, wat gewoon niet die mooie plaatjes oplevert. Maar daar komt nu verandering in.

Wanneer je in maart de nieuwe update voor Xbox One binnenhaalt, dan heb je ook de mogelijkheid screenshots te maken. Dat kan op twee manieren. Wanneer je geen Kinect hebt, druk je tweemaal snel op de Xbox-knop (die in het midden van je controller) en vervolgens op Y (de gele knop). Heb je wel Kinect, dan hoef je simpelweg “Xbox, take a screenshot” roepen (je moet daarvoor wel je spelcomputer instellen in de Engelse taal, aangezien de Nederlandse Kinect-ondersteuning laat nog op zich wachten; duurt lang).

Daarnaast zal Upload Studio nogmaals worden voorzien van een update, krijg je meer controle over het tonen van je naam in de online gemeenschap, kun je zelf instellen hoe transparant de tegels moeten zijn, krijg je vriendensuggesties, heb je de mogelijkheid spam te rapporteren aan Microsoft, heb je ook meer controle over je online- en privacy-instellingen en voegt Microsoft nog wat prestatieverbeteringen toe. Al met al een prima update die voldoet aan de wensen van de gaming community op Xbox One. Wij kunnen niet wachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.