Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung past privacybeleid smart tv’s aan

Geschreven door
Geplaatst op11 februari 2015, 9:32 CategorieSmart tv's

Samsung heeft zijn privacybeleid aangepast nadat er ophef ontstond over het idee dat je smart tv alles hoort wat je zegt en dat doorstuurt. Sommige consumenten hebben dat beleid vergeleken met George Orwells boek 1984.

Samsungs smart tv’s luisteren niet mee

Samsung heeft deze week wat ongewilde aandacht gegeneerd voor het bedrijf, nadat sommige consumenten het privacybeleid hadden gelezen en een vergelijking hadden getrokken met George Orwells boek 1984: Samsung zou alles horen wat je zegt en die gegevens doorsturen naar adverteerders. De smart tv’s van Samsung hebben een stemherkenningsfunctie, waarmee gebruikers hun tv kunnen besturen met hun stem (net zoals je bijvoorbeeld je Xbox One kunt bedienen wanneer je Kinect hebt gekocht en/of aangesloten.

Eerder gaf Samsung al aan dat dit klinkklare onzin is en dat vooral de vergelijking met 1984 misplaatst is, maar het bedrijf gaf wel toe dat het privacybeleid ongelukkig verwoord is. Samsung heeft er over geschreven in een blogpost op de eigen website, getiteld Samsung Smart TVs Do Not Monitor Living Room Conversations. De strekking van de boodschap is dat de tv alleen luistert wat je zegt wanneer het een commando oppikt. Ja, de microfoon hoort verder wel alles dat je zegt, maar kan daar niets mee doen wanneer het geen commando betreft.

If you enable Voice Recognition, you can interact with your Smart TV using your voice. To provide you the Voice Recognition feature, some interactive voice commands may be transmitted (along with information about your device, including device identifiers) to a third-party service provider (currently, Nuance Communications, Inc.) that converts your interactive voice commands to text and to the extent necessary to provide the Voice Recognition features to you. In addition, Samsung may collect and your device may capture voice commands and associated texts so that we can provide you with Voice Recognition features and evaluate and improve the features. Samsung will collect your interactive voice commands only when you make a specific search request to the Smart TV by clicking the activation button either on the remote control or on your screen and speaking into the microphone on the remote control.

Microsoft had ditzelfde probleem wanneer het de Xbox One aankondigde. De woorden ‘Kinect staat altijd aan’ zorgden ervoor dat gamers en journalisten wereldwijd op de achterste poten stonden. Het duurde dan ook niet lang voordat er verhalen rondgingen over Kinect (de camera van de Xbox One waar ook een microfoon ingebouwd zit) die dus alles zou zien en horen wat je doet. Ook Microsoft heeft toen een statement naar buiten moeten brengen, dat Kinect alleen reageert op commando’s en handbewegingen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.