Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung is momenteel marktleider 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 13:26 CategorieOnderzoeken

Vorige week publiceerde GfK de cijfers voor de Nederlandse tv-verkopen in 2014 maar daaruit konden we helaas niet opmaken welke fabrikanten de meeste tv’s verkochten. Uit de cijfers van DisplaySearch blijkt dit vandaag wel, maar dan wereldwijd. Samsung is op het gebied van tv’s op dit moment marktleider.

Uit de cijfers van DisplaySearch blijkt dat Samsung in 2014 de meeste UHD tv’s, zoals het bedrijf ze zelf noemt, wist te verkopen. Dit leverde een marktaandeel van bijna 35 procent op. Niet geheel opvallend is de stijging ten opzichte van 2013 bijzonder hoog; 20 procentpunt. In dit jaar kwamen de eerste 4K Ultra HD tv’s op de markt. Ook over het algemeen genomen mag Samsung zich marktleider in de tv-markt noemen. De fabrikant heeft een marktaandeel van 29,2 procent.

LG vinden we op de tweede plek terug. De Koreaanse fabrikant had een marktaandeel van 16,7 procent in 2014, iets meer dan de 15,2 procent in 2013. Op de derde plek zien we Sharp terug, met een marktaandeel van 7,9 procent. Opvallend is dat Sony weggezakt is. Het Japanse bedrijf heeft haar tv-assortiment de afgelopen jaren flink uitgedund.

Dit jaar brengen alle fabrikanten weer nieuwe tv’s op de markt. Een compleet overzicht hiervan vind je in het 2015 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.