Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung 2015 Blu-ray speler line-up met BD-J7500 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 17:25 CategorieBlu-ray

Vorige week kwamen we de eerste specificaties en modellen van de 2015 Samsung Blu-ray speler line-up al tegen maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant bekendgemaakt welke modellen er naar Nederland komen. In dit artikel vind je de Blu-ray spelers die Samsung in 2015 naar Nederland brengt, waaronder de BD-J7500 als topmodel.

Gebogen Blu-ray spelers

Twee van de nieuwe Blu-ray spelers die Samsung in 2015 introduceert beschikken over een nogal opvallend design. De Koreaanse fabrikant had al gebogen tv’s in het assortiment en introduceerde vorig jaar ook een gebogen soundbar, en dit jaar moeten ook de Blu-ray spelers er aan geloven. De BD-J5900 en BD-J5500 beschikken over een voorzijde die licht gebogen is en zodoende perfect bij de andere gebogen producten van Samsung past.

Samsung BD-J7500

He topmodel voor 2015 is de BD-J7500, een volledig uitgeruste Blu-ray speler met onder meer UHD-upscaling waardoor alle content naar de 4K-resolutie omgezet wordt, ingebouwd WiFi, ondersteuning voor Multiroom-audio, twee HDMI-poorten, ondersteuning voor de weergave van 3D-content en toegang tot de Smart Hub die we ook op tv’s van het bedrijf vinden. De BD-J7500 beschikt over een rechthoekig design zonder veel verrassende elementen.

Samsung-BD-F7500Samsung BD-H6500

De Samsung BD-H6500 is een model dat we nog kennen van vorig jaar. Deze speler moet het doen met één HDMI-uitgang en beschikt over het design met gebogen hoek dat vorig jaar geïntroduceerd werd. Verder is de speler voorzien van ondersteuning voor Multiroom, UHD-upscaling, ingebouwd WiFi, toegang tot de (2014) Smart Hub en ondersteuning voor de weergave van 3D-Blu-ray-films.

Samsung-BD-H6500Samsung BD-J5900

Het eerste model met gebogen voorzijde is de BD-J5900. Deze speler beschikt niet over de UHD-upscaler en biedt ook geen ondersteuning voor Multiroom. Wel komt dit model met ingebouwd WiFi en 3D-weergave. Opvallend is dat de nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung-BD-J5900-2Samsung BD-J5500

Ook de BD-J5500 komt met de gebogen voorzijde maar moet het doen zonder ingebouwd WiFi. Je kunt wel een ethernetkabel op deze speler kwijt. Opvallend is dat ook deze nieuwe Blu-ray speler niet voorzien is van de Samsung Smart Hub, die wel op tv’s van het bedrijf te vinden is. In plaats daarvan komt de speler met Opera TV Apps, een minimale selectie aan interactieve apps.

Samsung-BD-J5900-2Samsung BD-F5100

De Samsung BD-F5100 is een model dat we ook nog van vorig jaar kennen. Het is een vrij standaard Blu-ray speler, met het design met afgeronde hoek, en kan alleen 2D-content weergeven. De Smart Hub ontbreekt, net als WiFi.

BD-F5100Meer informatie

Zodra meer specificaties bekendgemaakt zijn en de prijzen gecommuniceerd worden vullen we dit artikel aan. De complete home cinema line-up van Samsung vind je in het 2015 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. J. van Breda
  20 februari, 2015 om 17:33

  Die dingen kosten echt niks meer he.

  Even voor de goede orde, dit zijn nog geen 4k blue ray spelers he? Wat verwacht van je van die prijzen? Honderdje of drie meer of zo? Of echt weer duizend euro?

  • Martijn Chel
   20 februari, 2015 om 17:41

   Klopt, zijn geen native 4K-spelers. Ik verwacht toch wel dat die gaan beginnen bij zo’n 399/499.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.