Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ray is de ‘ultieme’ universele afstandsbediening

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 16:24 CategorieAccessoires

Universele afstandsbedieningen komen in alle soorten en maten maar toch laten ze vaak nog te wensen over, qua compatibiliteit met verschillende apparaten of qua gebruiksgemak. Ray is een universele afstandsbediening die daadwerkelijk al je afstandsbedieningen in huis moet kunnen vervangen en daarbij zeer gebruiksvriendelijk is.

Het Amerikaanse bedrijf Ray Enterprises heeft deze week de Ray universele afstandsbediening aangekondigd. Deze accessoire ziet eruit als een smartphone, en werkt eigenlijk in de basis ook zo, maar is dus puur voor de bediening van al je apparaten die over een afstandsbediening beschikken. Het grote voordeel is dat de accessoire apps kan draaien en beschikt over een touchscreen waardoor nagenoeg alle functies van andere afstandsbedieningen over te nemen zijn. Daarbij worden zowel WiFi en Bluetooth als infrarood ondersteund.

Ray-afstandsbediening-2

De Ray is voorzien van een 4.8-inch lcd-scherm en draait op een dualcore-processor met 1GB aan werkgeheugen. Naast het touchscreen is de afstandsbediening voorzien van een klein aantal fysieke knoppen, onder meer voor het wisselen van zender en het aanpassen van het volume. De software is echter het onderdeel waar de meeste aandacht naar uitgaat. Zo moet de Ray ondersteuning voor veel apparaten bieden, zelfs een airconditioning of een slimme thermostaat, en bovendien kun je dankzij de slimme software de naam van een zender invoeren in plaats van zappen naar een specifiek kanaal.

Ray-afstandsbediening

De Ray wordt in de VS verkocht voor een prijs van 199 dollar. Of en wanneer de accessoire naar Europa komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.