Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Popcorn Time blijft in populariteit stijgen

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 12:03 CategorieNieuws

Popcorn Time blijft nog steeds aan populariteit winnen in Nederland. Uit de cijfers van Google Trends blijkt dat het aantal mensen op zoek naar Popcorn Time nog steeds sterkt stijgt in Nederland. Het aantal mensen dat op Popcorn Time zoekt is inmiddels zelfs boven het aantal mensen dat naar Netflix zoeken uitgestegen. Er zijn geen recente/betrouwbare cijfers bekend over hoeveel Nederlands de applicatie daadwerkelijk gebruiken.

Popcorntime is een streamingsdienst die volgens het torrent-concept werkt. Het gebruik van de dienst is illegaal maar gemakkelijk te downloaden en te gebruiken. Het enige dat je nodig hebt is een alles in 1 pakket in huis en een smartphone of laptop. Kijken via de tv kan als je een smart tv hebt of gebruik maakt van een Chromecast.

Chromecast

Voor de gebruikers van Popcorn Time die geen smart tv hebben is een Chromecast de oplossing. Een Chromecast is een klein apparaat die je via een HDMI aansluiting in je televisie steekt. Sinds oktober 2014 is het mogelijk Popcorn Time te gebruiken via een Chromecast. Het aantal mensen dat zoekt op Popcorn Time in combinatie met Chromecast stijgt ook volgens Google Trends. Let op; er zijn verschillende versies van de Popcorn Time app, niet alle versies ondersteunen Chromecast.

Mobiel

Sinds eind vorig jaar is Popcorn Time ook via je smartphone te gebruiken. Of dit werkt is afhankelijk van het besturingssysteem van je telefoon. Op Android kun je de app gebruiken als je Android 4.0 of nieuwer hebt. Voor iOS werkt de app alleen als je een gejailbreakt toestel hebt. Is het gelukt de app op je smartphone te zetten? Let er dan op dat je de app bij voorkeur alleen gebruikt via Wi-Fi verbinding.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.