Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic overweegt verkoopstop tv’s in diverse markten

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 16:16 CategorieLcd en led tv's

Verschillende tv-fabrikanten hebben het zwaar, zeker nu eigenlijk alleen de Koreaanse bedrijven hun doelen lijken te behalen. Vorige maand maakte Toshiba bekend te stoppen met de productie en verkoop van tv’s, maar het lijkt erop dat er nog een fabrikant uit diverse grote markten zal stappen.

Volgens geruchten uit Japan heeft Panasonic inmiddels besloten te stoppen met de productie en verkoop van tv’s voor de Chinese markt. Het Japanse bedrijf zou daarnaast overwegen uit de Amerikaanse tv-markt te stappen. Beide markten zijn voor nagenoeg alle tv-fabrikanten van groot belang en het belooft dan ook niet veel goeds voor de tv-toekomst van Panasonic.

In 2013 introduceerde Panasonic zijn laatste plasma tv’s, de techniek waarmee het bedrijf een vaste groep gebruikers aan zich gebonden heeft. Dit jaar zien we dus alleen lcd tv’s van Panasonic verschijnen maar in deze tak van sport is de concurrentie moordend. Het zijn met name LG en Samsung die de klok slaan, met nieuwe technieken en de betere smart tv-platformen.

De kans is groot dat Panasonic er, net als Toshiba, voor kiest om het merk, wat immers zeer bekend is, te verhuren. Hierdoor blijven we Panasonic tv’s in de winkels vinden maar worden ze niet meer door het bedrijf zelf ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Overigens heeft Panasonic zelf nog niet officieel op deze geruchten gereageerd en zou het bedrijf nog niet overwegen te stoppen in Europa, Zuid-Oost Azië en Japan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.