Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert SC-PMX100 en SC-PMX70 HiFi-systemen

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 14:49 CategorieLuidsprekers

Panasonic introduceert deze week naast twee nieuwe draadloze audiosystemen ook twee nieuwe HiFi-systemen die ondersteuning voor hoge resolutie audio en netwerkfuncties bieden. De Japanse fabrikant komt met de SC-PMX100 en SC-PMX70 naar Nederland. De SC-PMX100 is het eerste microsysteem dat in meerdere ruimten kan worden gebruikt en kan worden aangesloten op andere luidsprekers uit de ALL connected audiosystemen.

Panasonic SC-PMX100 en SC-PMX70

Met de SC-PMX100 kun je vanaf één apparaat familie en vrienden in andere ruimten laten meegenieten van de muziek van hun cd-verzameling of DAB+-radiozenders. Je kunt andere audioapparaten en luidsprekers uit de ALL connected audioserie, zoals de SC-ALL5CD, op de SC-PMX100 aansluiten en krijgt dan via de Panasonic Music Streaming app in het hele huis toegang tot nog meer content. De app is ook compatibel met verschillende aanbieders van onlinecontent, zoals Spotify, Napster, Aupeo! en TuneIn. Via Bluetooth op de SC-PMX100 of SC-PMX70 is daarbij verbinding te maken met mobiele apparaten.

SC-PMX70BEGS-Panasonic

Zowel de SC-PMX100 als de SC-PMX70 is voorzien van technologieën voor audio met hoge resolutie. Via USB-geheugen kunnen op beide systemen audiobestanden zonder kwaliteitsverlies worden afgespeeld. De SC-PMX100 kan bovendien audio met hoge resolutie afspelen via een computer (USB DAC) of DLNA.

Beide systemen zijn voorzien van de nieuwe oplossing voor digitale versterking van Panasonic. De nieuwste versie van deze technologie bestaat onder andere uit LincsD-Amp van de derde generatie, Virtual Battery Power Supply en Variable Gain Digital Amp (VGDA). Laatstgenoemde corrigeert problemen als jitter en ruis van de stroomvoorziening, die het afspelen van digitale muziek vaak hinderlijk verstoort. Panasonic heeft nieuwe driewegsluidsprekers ontwikkeld, waarop de nieuwe versterkingstechnologie en het 120W-uitgangsvermogen van de modellen het best tot hun recht komen. De Super Sonic Tweeter van de SC-PMX100 reproduceert audio tot 100 kHz.

SC-PMX100BEG-Panasonic-2

De luidsprekers van de SC-PMX100 beschikken over een lichte, stevige Bamboo Plant Opal-woofer van 14 cm, voor zo helder mogelijk geluid bij een groot bereik. Het materiaal corrigeert trillingen, om ongewenste echo’s terug te brengen en het geluid zo weer te geven als de artiest het heeft bedoeld. De woofer van de SC-PMX70 maakt gebruik van Bamboo-houtskool met nauwkeurige uitsparingen, dat resonantie vermindert. De SC-PMX100 en SC-PMX70 hebben allebei een hoogwaardig voorpaneel en een geluidsknop van aluminium. De SC-PMX100 heeft ook een aluminium bovenpaneel.

SC-PMX100 – specificaties:

 • Compatibel met Wi-Fi en Bluetooth NFC
 • Apple AirPlay
 • Qualcomm AllPlay om de ALL connected audioserie van Panasonic te kunnen gebruiken in meerdere ruimten
 • Compatibel met populaire streamingservices, zoals onder meer Spotify, Rhapsody, Napster, TuneIn, Aupeo!, DoubleTwist
 • Compatibel met DLNA
 • DAB+- en cd-speler
 • Weergave in hoge resolutie – USB-geheugen, USB DAC en DLNA
 • Super Sonic Tweeter van 100 kHZ
 • Lincs D-Amp van de derde generatie
 • Uitgangsvermogen: 120 W
 • Beschikbaar vanaf juni 2015 voor een adviespijs van 549.95 euro

SC-PMX70 – specificaties:

 • Compatibel met Bluetooth NFC
 • Weergave in hoge resolutie – USB-geheugen
 • DAB+- en cd-speler
 • Lincs D-Amp van de derde generatie
 • Uitgangsvermogen: 120 W
 • Verkrijgbaar in het zwart en zilver
 • Beschikbaar vanaf mei 2015 voor een adviespijs van 299.95 euro

Meer informatie

Een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2015 naar Nederland brengt, waaronder tv’s en audiosystemen, vind je in het 2015 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.