Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic 2015 soundbar home cinema line-up

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 11:43 CategorieLuidsprekers

Naast twee nieuwe speakerboard-audiosystemen waarop een tv geplaatst kan worden brengt Panasonic dit jaar vier nieuwe soundbar-audiosystemen op de markt. De Japanse fabrikant komt met de SC-ALL70T, SC-HTB885, SC-HTB690 en SC-HTB485 naar Nederland.

Panasonic soundbars

Panasonic heeft vandaag een selectie nieuwe luidsprekersystemen geïntroduceerd. Er zijn vier nieuwe soundbars gepresenteerd, waaronder de SC-ALL70T die voorzien is van draadloze netwerkfunctionaliteit. Dit betekent dat de speaker kan worden aangesloten op andere luidsprekers uit het ALL connected audiosysteem van Panasonic en je soundtracks kunt delen met talloze via het netwerk aangesloten luidsprekers in andere ruimtes in huis. Ook is het mogelijk de soundbar te koppelen aan de nieuwe SC-ALL2 luidsprekers van Panasonic om zo een draadloze 5.1-kanaals surroundsound te creëren.

SC-ALL70TEGK-Panasonic

De luidsprekers in de SC-HTB885, SC-HTB690, SC-HTB485 en SC-ALL70T soundbars zijn volgens Panasonic zo vormgegeven dat geluidsvervorming wordt onderdrukt. Daarnaast hebben ze diafragma’s die bastonen beter tot hun recht laten komen én de hoogste frequenties zuiver en helder weergeven. Alle nieuwe soundbars gaan vergezeld van een draadloze, down-firing subwoofer. Doordat de driver naar de vloer is gericht, moet deze speaker betere bastonen produceren.

Het nieuwe assortiment soundbars biedt ook verschillende mogelijkheden voor meerkanaals luidsprekercombinaties. De SC-HTB885 biedt vijf geïntegreerde luidsprekers en een Clear Dialogue-modus om een surroundsound te produceren. Deze 5.1-kanaals combinatie wordt ondersteund door een 2e generatie LincsD-Amp. Deze elimineert de jitter en vervorming die vaak gepaard gaan met digitale geluidsweergave. De drie luidsprekers in de SC-ALL70T soundbar worden vergezeld door een draadloze subwoofe. De SC-HTB485 is een minimalistisch systeem met twee luidsprekers en een draadloze subwoofer. Net als de SC-HTB885 beschikken de beide soundbars ook over Clear Dialogue.

SC-HTB485EGK-Panasonic

De soundbars zijn uitgerust met Bluetooth (met NFC) waardoor eenvoudig verbinding gemaakt kan worden met mobiele apparaten om draadloos muziek weer te geven. Door een mobiele telefoon of tablet te koppelen kun je met één druk op de knop luisteren naar je favoriete muziek, internetradio of podcasts. Naast de standaard Bluetooth-connectiviteit, kun je met de ALL connected audio soundbar (SC-ALL70T) geluid draadloos in meerdere ruimtes weergegeven. Hiervoor moet je de soundbar aansluiten op andere ALL connected audioluidsprekers in huis via de app Panasonic Music Streaming en de uitvoer vanaf de televisie te delen met vrienden en familie. Daarnaast is het mogelijk om het geluid van de televisie te koppelen aan twee SC-ALL2 luidsprekers voor een 5.1-kanaals draadloze surroundsound in één enkele ruimte. De Panasonic Music Streaming app is ook compatibel met verschillende online providers, zoals Spotify, Napster, Aupeo! en ALLPlay Radio powered by TuneIn.

SC-HTB885EGK-Panasonic

Door het slanke design van de nieuwe soundbars kunnen deze tegen de muur onder de televisie worden geplaatst of ervoor zonder dat ze het zicht wegnemen. De afgeschuinde vorm is speciaal ontwikkeld om ruimte te creëren voor de grootst mogelijke luidspreker. Een IR-blaster geeft het signaal van de afstandsbediening door voor het geval er iets voor de sensor van de televisie zit. Alle soundbars (behalve de SC-HTB485) geven ook een 4K-signaal door vanaf een set-top box, computer of Blu-ray Disc-speler dankzij een HDCP 2.2-verbinding. Hierdoor zijn er geen extra HDMI-kabels nodig.

Panasonic SC-ALL70T

 • 1-kanaals systeem
 • In meerdere ruimtes te beluisteren, compatibel met het draadloze ALL connected audiosysteem
 • Draadloos 5.1-kanaals surroundsound dat compatibel is met ALL2-luidsprekers
 • Down Firing-subwoofer
 • Clear Dialogue-modus
 • Draadloze Bluetooth-technologie met NFC (One-Touch-verbinding)
 • 0 en HDCP2.2 (4K/60P-signaaldoorgifte)
 • Bevestigbaar aan de muur
 • 4K/60p-signaaldoorgifte
 • Beschikbaar vanaf juni 2015 voor een adviespijs van 449.95 euro

Panasonic SC-HTB885

 • 1-kanaals systeem
 • 2e generatie LincsD-Amp
 • Down Firing-subwoofer
 • Clear Dialogue-modus
 • Draadloze Bluetooth-technologie met NFC (One-Touch-verbinding)
 • 0 en HDCP2.2 (4K/60P-signaaldoorgifte)
 • Bevestigbaar aan de muur
 • 4K/60p-signaaldoorgifte
 • Beschikbaar vanaf april 2015 voor een adviespijs van 599.95 euro

Panasonic SC-HTB690

 • 1-kanaals systeem
 • 2e generatie LincsD-Amp
 • Down Firing-subwoofer
 • Clear Dialogue-modus
 • Draadloze Bluetooth-technologie met NFC (One-Touch-verbinding)
 • 0 en HDCP2.2 (4K/60P-signaaldoorgifte)
 • Bevestigbaar aan de muur
 • 4K/60p-signaaldoorgifte
 • Beschikbaar vanaf mei 2015 voor een adviespijs van 349.95 euro

Panasonic SC-HTB485

 • 1-kanaals systeem
 • Down Firing-subwoofer
 • Clear Dialogue-modus
 • Draadloze Bluetooth-technologie met NFC (One-Touch-verbinding)
 • Bevestigbaar aan de muur
 • Beschikbaar vanaf april 2015 voor een adviespijs van 249.95 euro

Meer informatie

Een overzicht van alle home cinema-producten die Panasonic in 2015 naar Nederland brengt, waaronder tv’s en audiosystemen, vind je in het 2015 home cinema overzicht.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.