Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo Music met high-res audio komt naar Europa en VS

Geschreven door
Geplaatst op9 februari 2015, 12:53 CategorieStreamingdiensten

Onkyo’s muziekdienst voor high-res audio, in thuisland Japan e-onkyo genoemd, komt naar Europa en de VS. Vandaag laat de fabrikant weten dat de dienst onder de naam Onkyo Music gelanceerd wordt in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Met Onkyo Music krijgen consumenten toegang tot een groot aanbod muzieknummers in 24-bit/44.1kHz tot 192kHz hi-res kwaliteit, plus miljoenen nummers in 16-bit FLAC cd-kwaliteit. Onkyo heeft als doel van deze dienst de grootste high-res downloadstore ter wereld te maken.

Het aanbod is te bereiken via een online winkel maar er zijn ook apps in ontwikkeling voor Android en iOS. Het gaat echter niet om een streamingdienst want nummers kunnen voor gemiddeld 3 tot 4 dollar per stuk gekocht worden. Een album kost gemiddeld 15 tot 20 dollar. Alle gekochte muziek wordt voor je in de cloud opgeslagen en is hierdoor op nagenoeg al je apparaten toegankelijk.

e-onkyo bestaat al sinds 2005 en is in thuisland Japan een groot succes. Onlangs is Onkyo een samenwerking aangegaan met 7digital, een groot online platform voor high-res muziek. Hierdoor wordt de dienst nu uitgebreid naar meerdere landen, waaronder Duitsland.

Onkyo geeft aan dat er plannen liggen om Onkyo Music ook in andere landen te lanceren, mogelijk in 2015 al. Of Nederland ook tot deze landen behoort is vooralsnog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.