Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nickelodeon onthult Noggin, een streamingdienst voor kids

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 10:59 CategorieStreamingdiensten

Viacom, het bedrijf achter de televisiezender, heeft officieel de videostreamingdienst van Nickelodeon onthuld, genaamd Noggin. Voor Noggin’ heb je geen televisieabonnement nodig, maar betaal je een vast bedrag per maand.

Noggin, de videostreamingdienst van Nickelodeon

Vandaag is hij officieel onthuld: Noggin, de videostreamingdienst van Nickelodeon. Deze dienst kost straks 5,99 dollar per maand en moet in maart al verkrijgbaar zijn in Noord-Amerika. Wanneer de dienst naar Nederland komt, is echter nog niet bekendgemaakt. Voor Noggin heb je in elk geval geen televisieabonnement nodig, dus de cord cutters onder ons kunnen opgelucht ademhalen met hun kroost in huis. De dienst wordt in eerste instantie geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zoals de iPhone, iPad en iPod Touch.

Nickelodeon heeft ook meteen bekendgemaakt welke Engelstalige programma’s de dienst gaat bevatten. Blue’s Clues, Little Bear en Ni Hao, Kai-lan zijn programma’s die kids direct kunnen checken. Tussen de programma’s door duiken de personages Moose en Zee op, die kinderen korte minigames presenteren waarin leren centraal staat. Zo krijgen kids die Noggin bekijken af en toe ook nog opdrachten met betrekking tot vormen, letters, cijfers en meer – krijgt het toch nog een beetje een educatief karakter met zich mee.

Andere shows die Noggin bevat zijn Allegra’s Window, Blue’s Room, Franklin and Friends, Gullah Gullah Island, Miss Spider’s Sunny Patch Friends, Oswald, Pocoyo, Robot and Monster en The Upside Down Show (in het Nederlands heten sommige shows anders). Dora, Bubble Guppies, Umizoomi, Wallykazam! of PAW Patrol kun je niet via de dienst bekijken, die kun je straks alleen checken op de vertrouwde televisiezender. Waarschijnlijk doet Viacom dit om investeerders blij te houden, maar of deze aanpak gaat werken is nog maar de vraag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.