Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix verwacht nieuwe consoles met 4k-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 12:32 CategorieGaming

Netflix verwacht dat Sony en Microsoft dit jaar met nieuwe versies van hun spelcomputers op de proppen komen, met 4k-ondersteuning. Sony en Microsoft hebben geen plannen hierover bekendgemaakt.

Netflix op spelcomputers kijken betekent geen 4k

Toen de PlayStation 4 en Xbox One op de markt werden uitgebracht, bestond 4k Ultra HD al. Veel gamers en tech savvy-consumenten klaagden dat de spelcomputers dus al vanaf het begin achterlopen op de huidige technologie als het gaat om resoluties. Maar Netflix denkt nu dat daar dit jaar verandering in komt: de streamingdienst is van mening dat Sony en Microsoft in 2015 nieuwe versies van PlayStation 4 en Xbox One op de markt brengen – versies die wel in staat zijn 4k-video uit te zenden.

Volgens Netflix hanteren spelcomputerfabrikant een tweejaarlijkse refresh als het gaat op hardware aankomt (soms kan het drie jaar duren), dus dat zou inderdaad betekent dat we dit jaar nieuwe varianten op de bekende consoles zouden tegenkomen. Consoles met een chip die 4k video ondersteunt. Zowel Sony als Microsoft heeft niets concreets losgelaten. Wel schijnt Sony de belofte gedaan te hebben dat de nieuwe PS4 ondersteuning biedt voor 4k – voor het mediagebruik op consoles, lijkt het ons een stap in de goede richting, in elk geval.

Het lanceren van nieuwe spelcomputers gaat altijd gepaard met het geklaag van early adopters of mensen die net een nieuwe console gekocht hebben. Het zou mogelijk kunnen zijn dat beide bedrijven eventueel nog een externe oplossing kunnen aanbieden voor de ondersteuning van 4k-content, maar als de externe HD DVD-speler Microsoft iets geleerd heeft, dan is het dat dit niet een oplossing is. Het is nog even afwachten wat Microsoft en Sony hier over bekendmaken; de nieuwe consoles zouden eind dit jaar moeten verschijnen.

 • Delen:

Reacties

 1. FK
  04 februari, 2015 om 22:14

  Haha software update van de console en/of app is voldoende voor 4K@30hz dus snel genoeg voor film/tv. Er komt hoog uit een ‘slim’ versie maar die verwacht ik niet voor het einde van 2015 of zelfs 2016!

  • ikke
   05 februari, 2015 om 10:39

   die gaat zowiezo niet voor 2016 komen, op zijn vroegst, denk zelfs eerder 2017…

 2. ikke
  05 februari, 2015 om 10:37

  Ik weet niet hoor maar de huidige PS4 ondersteund al 4K (alleen games niet) maar netflix in 4k zou dus gewoon moeten kunnen….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.