Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix investeert een miljard dollar in eigen dienst

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 18:17 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst Netflix heeft bekendgemaakt dat één miljard dollar gaat investeren in de eigen dienst, voor allerlei doeleinden, waaronder het aankopen van nieuwe content.

Netflix investeert 1 miljard dollar

Netflix heeft vandaag aangegeven voornemens te zijn één miljard dollar te investeren in de eigen dienst. Het bedrijf omschrijft het zelf als investeren in algemene bedrijfsgerelateerde zaken, waaronder content acquisitions, capital expenditures, investments, working capital, potential acquisitions en strategic transactions. De beurs reageert echter niet positief op dit nieuws: het aandeel van Netflix is gezakt en de notering is gedaald van een B+, naar een BB-. Dat is geen positief investeringsbeeld voor buitenstaanders.

Maar er is gelukkig een reden voor, zo geven analisten aan. Hoewel het beleid ‘fair’ is en Netflix natuurlijk niet voor niets marktleider op de groeiende en competetieve markt van videostreaming is en het aantal abonnees boven verwachting zag stijgen, is het wel zo dat er een risico aan Netflix kleeft. De dienst is namelijk grotendeels afhankelijk van wat andere bedrijven produceren en willen uitlenen aan Netflix. Bovendien is de focus op originele content goed, maar ook onvoorspelbaar voor investeerders als het om successen gaat.

Eerder gaf Netflix al aan meer in unieke content te willen investeren, aangezien series als Orange is the New Black en House of Cards de dienst geen windeieren leggen, en de komende twee jaar niet in vijftig, maar in tweehonderd landen beschikbaar te zijn. Als het Netflix lukt, is dat goed nieuws voor iedereen: meer abonnees, betekent meer inkomsten en dat betekent weer meer ruimte en geld voor unieke content, wat weer voor meer abonnees moet zorgen. Mocht Netflix in die vicieuze cirkel terechtkomen, hoor je niemand klagen.

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    02 februari, 2015 om 21:20

    Vind Netflix echt een verrijking met goede series en goed beeld. Is bij mij nu nog draadloos maar ga het bedraad aan laten leggen na het getest te hebben met een utp kabel van audioquest. Dan komt 4k wel veel beter tot zijn recht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.