Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

MTV lanceert binnenkort twee streamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 10:29 CategorieStreamingdiensten

MTV is voornemens twee nieuwe streamingdiensten te lanceren in Europa, maar die komen voorlopig nog niet naar Nederland toe. Het gaat zowel om een muziek- als een videostreamingdienst.

MTV start muziek- en videostreamingdiensten

De van oudsher muziektelevisiezender MTV (wat nog steeds staat voor Music Television) start volgende maand met twee nieuwe streamingdiensten. Eentje voor muziek en eentje voor video. De videostreamingdienst gaat MTV Play heten en bevat een uitgebreide bibliotheek aan bekende MTV-televisieseries, zoals bijvoorbeeld Made. De dienst start op 5 maart in Duitsland, Zwitserland en Roemenië en biedt kijkers ongeveer vijftienhonderd uur aan kijkmateriaal, maar een lijst met beschikbare content ontbreekt nog. Ook krijg je exclusieve previews.

Eén van de unique selling points van de videostreamingdienst moet worden dat je op elke scherm dat je tegenkomt, verder kunt gaan met een aflevering kijken waar je gestopt was. MTV werkt daarvoor samen met het Nederlandse bedrijf Vigour, die zich heeft gespecialiseerd in een techniek die je het beste kunt omschrijven als Google Cast, maar dan multiplatform. Het enige wat de gebruikers van de MTV Play-app hoeft te doen, is de content van het ene scherm naar het andere te sturen, met een simpele aansturing vanuit die app.

Mocht je al een MTV Mobile-abonnement hebben, dan kun je gratis gebruikmaken van MTV Play. Anders kost het 2,99 euro per maand of 29,99 euro per jaar. MTV Trax is de muziekstreamingdienst die MTV gaat lanceren. Deze dienst is bedoeld voor ‘casual muziekliefhebbers, die nu geen abonnement op een andere dienst heeft vanwege de hoge kosten’. Deze app verschijnt op 3 maart in Groot-Brittannië. Wat voor muziek Trax bevat is echter niet bekendgemaakt. Ook weten we nog niet wanneer MTV Play en Trax naar Nederland toekomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.