Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lossless Led Zeppelin-albums te luisteren op Tidal

Geschreven door
Geplaatst op25 februari 2015, 12:11 CategorieStreamingdiensten

Je kunt nu maar liefst zes lossless Led Zeppelin-albums beluisteren via de muziekstreamingdienst Tidal, in handen van rapper Jay Z. Gitarist Jimmy Page heeft Tidal persoonlijk geholpen met de nieuwe opnames.

Lossless Led Zeppelin-album op Tidal

Hoewel muziekstreamingdiensten een prima uitkomst bieden als het om de prijs-kwaniteitverhouding gaat, laten de grote spelers op de markt nog wat steken vallen als het om kwaliteit gaat. De Scandinavische muziekstreamingdienst Tidal is al een tijd geleden in dat gat gespronen en biedt 25 miljoen nummers aan in lossless audio-kwaliteit, waaronder, sinds vandaag, de albums van Led Zeppelin. Het is de eerste keer dat we lossless Led Zeppelin-albums kunnen beluisteren via een dienst waar je een abonnement voor nodig hebt.

Tidal geeft aan te hebben samengewerkt met gitarist Jimmy Page, om ervoor te zorgen dat de tracks in optimale staat zijn wanneer je ze beluistert. Tidal is een muziekstreamingdienst in handen van rapper Jay Z. De service biedt 25 miljoen nummers aan in lossless kwaliteit: FLAC/ALAC 44.1kHz/16-bit – 1411kbps. Dat betekent niet alleen dat de nummers per stuk groter zijn dan de nummers die je bijvoorbeeld via Spotify beluistert, het kwaliteitsverschil houdt ook in dat je per maand twee keer zo veel als gemiddeld betaalt: twintig euro.

Eerder dit jaar lanceerde Tidal ook in Nederland. De dienst lanceerde apps voor iOS en Android en er is tevens een desktopversie voor Windows en Mac OS X beschikbaar. In de apps en programma’s is het mogelijk een lagere kwaliteit in te stellen, om bandbreedte te besparen.  Verder is er integratie met diverse speakersystemen, waaronder de audiosystemen van Sonos. Daarnaast kun je ook 75 duizend videoclips in high definition bekijken via Tidal, wat deze service unieker maakt in vergelijking met de populaire concurrenten.

  • Delen:

Reacties

  1. Rene s
    25 februari, 2015 om 21:44

    beste wesley, al langer beschikbaar dan Tidal met hoge kwaliteit is Qobuz. In tegenstelling tot Tidal zit qobuz in nederland al wel op sonos. Tidal zit in nederland nog niet op sonos (misscien in de beta) Ook Qobuz heeft HD kwaliteit albums van Led Zeppelin. Dus de claim van Tidal lijkt me enigszins overdreven. Maar wat maakt het uit. Als het maar ten goede komt aan de muziekluisteraar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.