Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lizard Squad weer bezig? Xbox Live vertoont kuren

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 16:08 CategorieGaming

Het kan zijn dat je problemen ondervindt wanneer je iets online probeert te doen op je Xbox 360. Lizard Squad schijnt weer bezig te zijn met het platleggen van het netwerk, al lijkt er in Nederland niets aan de hand.

Xbox Live op Xbox 360 kan problemen vertonen

De Lizard Squad: waarschijnlijk ken je ze nog van de afgelopen kerstdagen. Dit groepje ‘hackers’ gooide zowel Xbox Live als PlayStation Network plat, met verschillende ideeën daarachter. Ten eerste wilde de groep aantonen hoe gemakkelijk het is om dat voor elkaar te krijgen, ten tweede wilde het aantonen dat Sony en Microsoft nog een hoop te winnen hebben op het gebied van beveiliging van de servers en ten derde wilde het ermee zeggen dat de mensen die tijdens kerst wilden gamen beter hun tot konden besteden met familie.

Nu is ditzelfde groepje ellendelingen, die tevens de software waarmee ze servers platleggen middels distributed denial of server-aanvallen willen verkopen, wederom bezig. Tenminste, voorlopig blijft de aanval in Noord-Amerika steken, aangezien we hier in Nederland weinig merken. Vanochtend vroeg scheen de groep “Xbox (360) Live #offline” te hebben getwitterd. Sommige apps werken momenteel niet in Noord-Amerika, maken we op uit de support-pagina. In Nederland staat er gelukkig overal ‘actief en werkend’.

De mensen die problemen ondervinden met Xbox Live, geven aan dat ze moeite hebben met het openen van de vriendenlijst en berichtendienst (beide apps hebben namelijk een goed werkende internetverbinding nodig). Sommige gamers geven aan helemaal niet online te kunnen komen. Microsoft heeft niet gereageerd op deze kwestie, dus we kunnen ook te maken hebben met een tijdelijke storing; eentje die gelukkig niet wereldwijd is. De Xbox One, de nieuwste Xbox van Microsoft, lijkt verder niet aangetast te zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.