Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Je kunt nu 50.000 nummers uploaden naar Google Play Music

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 9:45 CategorieStreamingdiensten

Google heeft bekendgemaakt dat het nu mogelijk is om 50.000 nummers te uploaden naar de streamingdienst. Voorheen was dit 20.000 songs. En je hoeft er niet eens een Google Play Music All Access-abonnement voor te hebben.

Meer nummers uploaden naar Google Play Music

Terwijl muziekstreamingdiensten zoals Spotify, Rdio en meer zichzelf willen differentiëren door een steeds uitgebreider muziekcatalogus aan te bieden aan betalende en niet-betalende gebruikers, gooit Google het over een iets andere boeg met zijn dienst Google Play Music All Access. Je beschikt namelijk over de mogelijkheid je eigen muziekbibliotheek te uploaden naar de service, zodat je deze overal en altijd kunt terugluisteren, zonder dat je daarvoor je smartphone bijvoorbeeld voor hoeft vol te plempen met nummers.

En daar waar iedereen – met of zonder abonnement op Google Play Music – voorheen al 20.000 nummers kon uploaden, wat al een enorm aantal is, maakt Google vandaag bekend nog eens 30.000 nummers bij bovenop te gooien. Je kunt dus 50.000 songs uploaden naar Google Play Music. Dat betekent dat je de ontbrekende muziek op Google Play Music kunt aanvullen met je eigen, eerder gekochte (gaan we van uit), muziek en op basis van die twee gigantische muziekbibliotheken de perfecte playlists kunt maken, omdat je alles bij de hand hebt.

Mocht je dat eens willen uitproberen, dan is hier wat je moet doen. Log in op play.google.com/music. Geef daarna aan dat je nu nog even geen interesse hebt om de dienst direct uit te proberen, zodat je meteen toegang krijgt tot de gratis opslag. Vervolgens wordt je begeleid door het proces van nummers uploaden (je kunt bijvoorbeeld je complete iTunes-bibliotheek uploaden of een aantal specifieke mappen op je pc) en kunt daarna direct beginnen met luisteren. Een All Access-abonnement kost je een tientje per maand.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.