Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dolby kondigt nieuwe Blu-ray films met Dolby Atmos soundtrack aan

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 11:04 CategorieBlu-ray

Sinds halverwege 2014 zien we de term Dolby Atmos steeds vaker voorbij komen wanneer we het hebben over A/V receivers en luidsprekers. Deze nieuwe standaard voor een nog indrukwekkendere surround-ervaring wordt aan de kant van de hardware al door verschillende fabrikanten ondersteund en dus is het nu wachten op een groot aanbod van films met een Dolby Atmos soundtrack.

We kennen de traditionele 5.1-kanaals of 7.1-kanaals opstellingen inmiddels maar met Dolby Atmos worden er twee extra speakers aan de opstelling toegevoegd. Deze speakers moeten boven de luisterpositie geplaatst worden, of je kunt ervoor kiezen zogenaamde add-on speakers op de luidsprekers aan de voorzijde te plaatsen om vervolgens middels weerkaatsing via het plafond een vergelijkbaar effect te creëren. Het komt beiden op hetzelfde neer; audio-effecten van boven de luisterpositie. Meer over het nieuwe audioformaat vind je in ons Dolby Atmos artikel.

Sinds begin februari is er een klein aantal films, op Blu-ray welteverstaan, beschikbaar waarop een Dolby Atmos soundtrack te vinden is;

 • Transformers: Age of Extinction
 • Hercules
 • Teenage Mutant Ninja Turtles
 • Step Up All In
 • Expendables 3
 • John Wick

Vanaf begin maart worden de volgende films ook met Dolby Atmos soundtrack in de winkels verwacht, zo laat Dolby deze week weten;

 • On Any Sunday
 • The Hunger Games: Mockingjay – Part 1
 • Unbroken
 • Gravity (wordt opnieuw uitgegeven)

Het is niet duidelijk of meerdere populaire films, als Gravity, opnieuw uitgegeven worden met Dolby Atmos soundtrack.  Om de Dolby Atmos audiotrack te beluisteren kun je elke Blu-ray disc speler gebruiken maar je hebt wel een receiver nodig die het audioformaat ondersteunt.

 • Delen:

Reacties

 1. Erik Karten
  25 juni, 2016 om 18:32

  Waarom worden er zo weinig films uitgebracht op blue Ray met dolby atmos.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.