Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deze Elac-subwoofers zijn in te stellen met een app

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 12:35 CategorieLuidsprekers

Elac introduceert twee subwoofer-modellen die allebei in te stellen zijn via een app voor op je smartphone of tablet. Zo hoef je niet meer heen en weer te lopen naar het apparaat en bedien je alle instellingen vanuit je luie stoel.

Elac-subwoofers met een speciale app

Een aparte subwoofer kan voor heel wat verbeteringen in de luisterervaringen zorgen, zowel bij films als bij muziek. Wanneer je een subwoofer los van een bestaande speakerset koopt, dan is die van iets grotere kwaliteit dan gemiddeld. Maar er kleeft ook een nadeel aan. Om de subwoofer goed in te stellen, dien je zelf aan de knoppen op het apparaat te draaien, totdat je het perfecte geluid gecreëerd hebt. En met al die verschillende muziekstijlen, films en series die je wil luisteren en zien, kan dat voor wat extra heen en weer lopen zorgen.

elac-subwoofer

Elac wil dat probleem (voor zover het een probleem is, natuurlijk) oplossen door losse subwoofers uit te brengen die met een app voor op je smartphone of tablet in te stellen zijn. Dat betekent dat je vanuit je luie stoel de instellingen kunt aanpassen aan de film, serie of muziek die je op dat moment afspeelt. Het gaat hier om de SUB 2050 en de SUB 2070. Beide woofers zijn te bedienen met een app die gebruikers gratis uit de Google Play Store op Android en App Store op iOS kunnen downloaden en gebruiken.

Je hebt daarvoor geen internetverbinding nodig, want de woofer communiceert met de app via bluetooth. Elac heeft vier preset-opties vooraf ingesteld, die in de app kunnen worden geselecteerd: Normal, Music, Cinema en Night. Verder vind je er diverse, professionele, opties zoals een parametrische equaliser, een low-pass filter of een individuele instelling van de stroombesparende automatische aan- en uit-schakeling en nog een aantal features. De SUB 2050 is verkrijgbaar voor 1195 euro en de SUB 2070 voor 1495 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.