Deze accessoire voor Xbox One biedt ruimte voor harde schijf

10 februari 2015 1 Minuut 1 Reacties
xbox-one-case-zijkant

Met deze Xbox One-accessoire kun je gemakkelijk een externe harde schijf toevoegen en krijg je toegang tot drie usb 3.0-poorten. Helaas is de accessoire wel uitverkocht op eBay.

Xbox One-accessoire voor extern geheugen en usb-poorten

Games op deze generatie spelcomputers kunnen enorm veel ruimte innemen op je interne harde schijf. Is het niet omdat alle games tegenwoordig geïnstalleerd moeten worden, dan is het wel omdat er ook veel downloadable content voor spellen beschikbaar is die eveneens op de harde schijf geïnstalleerd moeten worden. Daarom is het verdomd handig dat je ook externe harde schijven of usb-sticks op je Xbox One kunt aansluiten, maar het ziet er vaak lelijk of log uit, met uitstekende kabels of usb-apparaten.

De Collective Minds, makers van game-accessoires, hebben nu een oplossing bedacht: de Xbox One USB Hub and Hard Drive Enclosure. De accessoire voegt drie usb-poorten toe aan je Xbox One (of technisch gezien maar twee, omdat je die ene usb-poort aan de zijkant gebruikt om de accessoire aan te sluiten). Ook biedt de case ruimte voor een 2.5 inch SATA-harde schijf, die je gemakkelijk in de accessoire kunt schuiven en klikken, waarna je enkel die accessoire hoeft vast te klikken aan de zijkant van je Xbox One.

De harde schijf moet wel minstens 256GB groot zijn, vanwege het feit dat je dus zo veel content moet installeren tegenwoordig. Overigens worden de meeste SSD, hybride en standaard SATA-schijven ondersteunt, dus wanneer je deze accessoire in huis haalt, zul je ongetwijfeld weinig moeite hebben met het vinden van een geschikte schijf. De Xbox One USB Hub and Hard Drive Enclosure is te koop via Amazon en kost je 39,99 dollar (35,30 euro), maar is voorlopig uitverkocht. Wanneer hij weer beschikbaar is, is niet bekend.

Reacties (1)