Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Desktopversie Spotify krijgt lyrics-knop

Geschreven door
Geplaatst op26 februari 2015, 13:34 CategorieStreamingdiensten

Het is nu mogelijk om mee te zingen met je favoriete nummers op Spotify, dankzij de geïntegreerde lyrics-knop binnen de desktopversie. Onduidelijk is of deze functie ook naar mobile devices komt.

Meezingen met je favoriete nummers met Spotify

Wellicht doe je het wel eens: meezingen met je favoriete nummers. De tekst is cool, de tekst is gemakkelijk te onthouden of de tekst heeft een speciale betekenis voor je. Om welke reden dan ook, ik denk dat we allemaal wel eens meezingen met onze favoriete muziek. Maar om dat te doen moest je of de lyrics opzoeken op een aparte website of het boekje uit het cd-doosje halen (ja ja, dat is al even geleden). Mocht je vaak Spotify gebruiken, dan biedt de desktopversie een nieuwe manier aan, dankzij de geïntegreerde lyrics-knop.

Deze update wordt nu door Spotify uitgerold en kan binnen nu en enkele weken aankomen bij jouw Spotify client op pc. De teksten worden aangeleverd door Musixmatch, volgens Spotify de grootste en meest populaire lyrics-website. Lyrics activeren gaat als volgt. Je zet de muziek aan die je wil luisteren zoals je gewend bent. Is je client straks echter geüpdatet, dan zie je rechts onderin een extra knopje staan, met de tekst Lyrics. Klik daar eenmaal op en de teksten rollen daarna over het scherm, compleet met een soort karaokemodus.

Daarnaast verbetert Spotify de Friends Feed. Het venster aan de rechterkant blijft zoals hij is, maar toont nu meer informatie over de muziek die je vrienden luisteren en welke playlists ze hebben gemaakt en tof vinden. Daarnaast kun je wellicht ook nieuwe muziek leren kennen dankzij de dagelijkse viral charts, waar elke dag nieuwe muziek en playlists op worden getoond. Deze charts worden gebaseerd op de populariteit van de muziek, wereldwijd en lokaal. Zodoende kun je alvast kennismaken met de muziek die morgen populair kan zijn.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.