Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Deezer Elite voor high-res audio komt naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op10 februari 2015, 16:03 CategorieStreamingdiensten

Afgelopen september maakte muziekstreamingdienst Deezer bekend een apart abonnement voor high-res audio in het leven te roepen, genaamd Deezer Elite. In eerste instantie werd het abonnement in alleen in de VS aangeboden maar inmiddels kunnen ook Nederlandse Sonos-gebruikers het abonnement afsluiten.

In de eerste fase biedt Deezer luisteraars op Sonos de mogelijkheid om te upgraden naar Deezer Elite zonder extra kosten. Op 19 maart zal Deezer Elite toegankelijk zijn voor alle gebruikers. Luisteraars kunnen kiezen uit Deezers muziekcatalogus van 35 miljoen nummers en lossless FLAC (Free Lossless Audio Codec) bestanden streamen. En dit bij een norm van 1.411 kbps of hoger in één of meerdere ruimten op Sonos luidsprekers en componenten.

MP3 maakt de uitwisseling van muziek gemakkelijker dan ooit, maar de vereiste bestanden worden vanwege opslag en bandbreedte beperkingen gecomprimeerd en dit leidt tot aanzienlijk verlies in geluidskwaliteit. Deezer Elite biedt de mogelijkheid om te kunnen luisteren naar optredens met digitale lossless opnames van originele, analoge audiobronnen. De 1411 kbps-norm betekent een belangrijke sprong in de muziekkwaliteit ten opzichte van MP3-formaat (320 kbps of lager).

Bestaande Deezer Premium+-abonnees op Sonos kunnen upgraden naar Deezer Elite zonder extra kosten bij inschrijving voor een volledig jaar. Sonos promotie-gebruikers kunnen upgraden voor 36 euro bij inschrijving voor een volledig jaar. Prijzen voor nieuwe gebruikers worden aangekondigd in maart en bevatten een gratis proefperiode van 30 dagen.

Lees meer over high-res audio.

  • Delen:

Reacties

  1. Maurits
    10 februari, 2015 om 21:27

    Ik ben benieuwd wanneer Spotify over slag gaat…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.