Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Chromecast wereldwijd tien miljoen keer verkocht in 2014

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 12:56 CategorieMediaspelers

Google Korea heeft bekendgemaakt dat de streaming dongle Google Chromecast rond de tien miljoen keer verkocht is in 2014. Chromecast is sinds juli 2013 verkrijgbaar, maar kwam niet eerder dan maart 2014 naar Nederland.

Google Chromecast populair

De Koreaanse afdeling van de zoekmachinegigant Google heeft bekendgemaakt dat de hdmi-stick van het bedrijf, Google Chromecast, wereldwijd ongeveer tien miljoen keer verkocht is in het afgelopen jaar. Google Chromecast is een streaming apparaat die je direct aansluit op je televisie via de hdmi-poort. Vervolgens kun je er je smartphone of tablet aan koppelen en verschillende soorten media naartoe verzenden, die vervolgens op je televisie wordt uitgezonden. De dongle kost je 35 euro.

Naast de mogelijkheid om je eigen media (of je browsersessie) te streamen naar de dongle, kun je ook gebruikmaken van één van de 350 beschikbare applicaties voor het platform, waaronder YouTube, Netflix of Popcorn Tme. Google gaf onlangs nog aan dat er momenteel zesduizend app-ontwikkelaars zijn die in totaal tienduizend apps hebben gemaakt voor Android en iOS, die allemaal kunnen communiceren met Chromecast. Naast het aansluiten van je smartphone of tablet, is het ook mogelijk om direct vanaf je pc uit te zenden.

Sinds maart 2014 is Google Chromecast ook beschikbaar in Nederland. Om erachter te komen wat voor apps je allemaal kunt gebruiken met de hdmi-dongle, heeft Google een speciale Cast Store gelanceerd voor het platform. Binnen deze sectie binnen de Google Play Store is het mogelijk te zien welke apps je al geïnstalleerd hebt en welke apps er bijvoorbeeld op je favorietenlijst staan. Ook kun je er natuurlijk nieuwe applicaties ontdekken, door eens door een aanbod te bladeren. De Cast Store werkt verder hetzelfde als de Google Play Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.