Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bezitters Samsung UHD-tv kunnen Nederlandse serie in 4K bekijken via Videoland

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 17:21 CategorieStreamingdiensten

Het aanbod 4K-content is nog niet bijzonder groot maar er wordt hard gewerkt om dit aanbod op korte termijn uit te breiden. Naast Netflix komen ook Nederlandse streamingdiensten met series en films in 4K Ultra HD-resolutie, en één van deze diensten is Videoland.

Videoland laat vandaag weten een samenwerking aan te gaan met Samsung op het gebied van 4K-content. Dat is niet geheel verrassend want als er wat nieuws gelanceerd wordt waar Samsung van kan profiteren dan is de kans op een exclusieve deal erg groot. Bezitters van een Samsung UHD-tv zijn daarom nu de eersten die een Nederlandse serie in 4K-resolutie kunnen bekijken.

Wanneer je een abonnement op Videoland hebt en daarbij over een UHD-tv van Samsung beschikt dan kun je vanaf maandag 30 maart de Nederlandse serie Zwarte Tulp in een native resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels bekijken, en dus volledig genieten van je Ultra HD tv. Om de serie te kunnen bekijken moet de app van Videoland, te vinden op elke Samsung Smart UHD-tv, gebruikt worden. Heb je een tv van een andere fabrikant, dan is het voorlopig wachten. Videoland kan niet zeggen of en wanneer de serie ook op andere tv’s te bekijken zal zijn, in de 4K-resolutie althans.

Er is echter een andere uitspraak van Videoland die wat ons betreft interessanter is. De dienst, onderdeel van RTL, laat namelijk weten dat het voorlopig geen plannen heeft om meer content in 4K-resolutie te streamen. Met het alsmaar groeiende aanbod van 4K tv’s en het groeiende aanbod 4K-content van concurrerende streamingdiensten is dit nogal opvallend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.