Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ onthult 27 inch-scherm met wqhd-resolutie

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 14:37 CategorieGaming

Fabrikant BenQ, onder andere bekend van zijn gaming-displays, heeft een nieuwe gamingmonitor aangekondigd: Het AMD FreeSync-model XL2730Z. Dit is een scherm van 27 inch, met een wqhd-resolutie.

AMD FreeSync-model XL2730Z van BenQ

Het AMD FreeSync-model XL2730Z van BenQ is een gamingmonitor met een wqhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels) en is de gebruikelijke 27 inch groot, wat neerkomt op een schermdiameter van bijna 68,6cm. De fabrikant heeft een aantal toffe features toegevoegd waardoor je straks aangenaam kunt gamen op dit display. De FreeSync-technologie rekent af met de vervelende tearing-effecten en input latency. De hoge refresh rate van 144Hz en een snelle reactietijd van slechts 1 ms GTG moeten lange speelsessies ook aangenaam houden.

benq-scherm-1

Bovendien heeft de XL2730Z een dynamische contrastverhouding van 12.000.000:1 en de features Black eQualizer, Smart Scaling en Game Mode Loader. Daarnaast heeft de fabrikant van gamingdisplays zijn nieuwste model uitgerust met ‘Game Mode to Go’. Met deze functie kan men de beeldscherminstellingen overzetten op een USB-stick, zodat ambitieuze gamers zelfs onderweg toegang hebben tot hun favoriete displaymodi en die dus elders kunnen gebruiken bij vrienden of familie die soortgelijke monitoren thuis hebben staan.

Het display kan 140 mm in hoogte worden versteld en tot 20 graden omhoog of 5 graden omlaag worden gekanteld en ongeveer 45 graden naar rechts en links worden gedraaid. Dankzij de pivot-functie kan het scherm 90 graden worden gedraaid en dus ook verticaal worden gebruikt. De bedrade controller, die op de voet van de monitor zit en werkt als een afstandsbediening, laat je je snel schakelen tussen de verschillende gamingmodi en de menubesturing. De XL2730Z is nu in de handel verkrijgbaar voor een prijs van 769 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Jeroen
    27 oktober, 2016 om 12:52

    Een hoge refresh-rate en een lage (lees: snelle) reactietijd: spelen met deze gaming monitoren van BenQ belooft wat!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.