Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beam is een projector die in een lampfitting past

Geschreven door
Geplaatst op19 februari 2015, 15:15 CategorieProjectors

Als je aan een lamp denkt dan denk je wellicht niet direct aan een projector maar de Nederlandse start-up Beam Labs heeft de connectie wel gelegd. Het bedrijf introduceert op Kickstarter namelijk de Beam, een projector die in een lampfitting past.

De Beam is een led pico-prjector die een beeld van 854 x 480 pixels weer kan geven met een helderheid van 100 lumen. Het unieke van deze gadget is dat deze in een lampfitting (E26 of E27) gedraaid kan worden. Bovendien zitten er twee 2 Watt luidsprekers in de projector gebouwd en kan de gadget ook dienst doen als normale lamp dankzij 12 leds. Mocht je geen lampfitting beschikbaar hebben dan kan de Beam ook met eigen kabels verbonden worden.

Beam-2

De Beam draait op Android-software en beschikt over een dualcore-processor met een kloksnelheid van 1.3GHz. Ook beschikt de gadget over 8GB aan opslaggeheugen, 1GB aan werkgeheugen, WiFi 802.11n met ondersteuning voor Miracast en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie. Bediening van de projector is mogelijk via een applicatie maar ook middels een muis of toetsenbord.

Beam Labs wil via Kickstarter 200.000 dollar ophalen om zo te productie van de projector van de grond te krijgen. Mocht je er in willen investeren en je eigen exemplaar veiligstellen dan moet je minimaal 349 dollar neerleggen. Een uiteindelijke consumentenversie gaat 399 dollar kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. Maurits
  19 februari, 2015 om 21:37

  En het nut hier van?

  • Martijn Chel
   19 februari, 2015 om 23:15

   Projecteren op je tafel, je vloer, je muur..

   • Maurits
    20 februari, 2015 om 20:16

    Ja dat volg ik ook nog wel…
    Maar wie heeft er tegenwoordig nog zo’n bovenstaand type lamp waar zo’n ding inpast…

    Ja, je kan iets projecteren maar wat dan? Ga je tv kijken op je tafel, ga je een presentatie geven met deze waardeloze resolutie?

    Misschien is het leuk voor in een kroeg, bierviltjes projecteren op de bar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.