Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple wil tv-dienst via internet aanbieden’

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2015, 10:25 CategorieStreamingdiensten

Het is al even geleden dat we de laatste keer geruchten over de tv-plannen van Apple vernamen maar vandaag is het weer zover. Deze keer gaat het echter niet over hardware, in de vorm van een Apple HDTV, maar over content. Apple zou namelijk een tv-dienst via het internet willen gaan aanbieden.

Volgens bronnen van het Amerikaanse Recode zou Apple momenteel gesprekken met diverse grote mediabedrijven voeren om tv-kanalen via het internet aan te gaan bieden. Het bedrijf uit Cupertino zou in eerste instantie de programmering van enkele grote Amerikaanse zenders en omroepen willen opkopen om die via een eigen dienst aan consumenten aan te bieden.

We moeten echter nog een slag om de arm houden want de plannen en gesprekken zouden zich nog in een zeer vroeg stadium bevinden. Over een lanceerdatum of prijs voor een abonnement is dan ook nog niks bekend. Daarbij blijft het de vraag hoe Apple deze dienst wil gaan aanbieden. Zo kan het bedrijf kiezen voor de bestaande Apple TV settopbox of alsnog een eigen tv lanceren, waar al jaren geruchten over gaan. Deze tv zou onder meer beschikken over Siri en iTunes.

Zoals altijd reageert Apple zelf niet op geruchten en dus blijft het vooralsnog gissen naar wat we kunnen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.