Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple werkt aan iets groters dan een muziekstreamingdienst’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 10:53 CategorieStreamingdiensten

Apple zou naar verluidt met een muziekstreamingdienst aankomen dat Spotify voorbijgaat. Maar wat het precies is, kan niemand nu vertellen. Met deze zet wil Apple de ‘muziekindustrie zijn’.

Apple en zijn muziekstreamingdienst

Het moet groter worden dan Spotify. Niemand kan precies vertellen wat Apple van plan is, maar het heeft in elk geval te maken met een abonnement op een muziekstreamingdienst. Maar het moet meer worden dan dat. Dat blijkt uit een artikel van The Hollywood Reporter, die meldt dat een aantal hoge piefen van Apple aanwezig waren op een feestje voor de Grammy’s. Dat feestje was georganiseerd door Clive Davis. De bazen van verschillende platenmaatschappijen stonden in de rij om met die Apple-bestuurders te praten.

Aan een tafel zaten bestuursvoorzitter Tim Cook, onderdirecteur van internetproducten en -services Eddy Cue, iTunes-onderdirecteur Robert Kondrk, en Beats-medeoprichter Jimmy Iovine. Iovine schijnt de laatste maanden druk bezig te zijn geweest met het voeren van verschillende gesprekken met platenmaatschappijen, aangezien Apple voornemens zou zijn een compleet nieuwe muziekstreamingdienst te lanceren, plus een vernieuwde versie van iTunes. Alle maatschappijen moesten overigens een NDA ondertekenen.

Wat dit allemaal te betekenen heeft, is nog onduidelijk. In mei 2014 kocht Apple de muziekstreamingdienst en koptelefoonmaker Beats, maar het bedrijf moet die dienst nog integreren met iTunes. Wanneer dat gebeurt, levert dat waarschijnlijk de eerste Android-app van Apple op. Over de aankomende muziekstreamingdienst wordt overigens gezegd, door een ‘insider’, dat Apple het plan heeft om de ‘muziekindustrie te worden; het moet niet gaan concurreren met Spotify’. Met zo’n uitspraak kun je nog alle kanten op.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.