Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2015 Panasonic tv’s ondersteunen HDR maar geen Dolby Vision

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 10:33 CategorieLcd en led tv's

Er lijkt steeds meer duidelijk te worden over de verschillende HDR-technieken die dit jaar in onder meer tv’s gaan terugvinden. Panasonic laat deze week weten dit jaar de HDR-standaard te ondersteunen op de premium 2015 lcd led tv’s maar Dolby Vision voorlopig links te laten liggen.

HDR, oftewel High Dynamic Range, is een nieuwe standaard die het contrast verhoogd door de helderheid op te schroeven zonder aan diepe zwartwaarden in te leveren. Ook het kleurbereik moet verbeteren waardoor content natuurlijker en dynamischer weergegeven wordt. Er zijn echter verschillende varianten van de HDR-standaard in ontwikkeling waardoor het lastig wordt te zien welke tv nu welke standaard ondersteunt.

Panasonic rust de premium CR850- en CX800-series uit met ondersteuning voor HDR en laat hierbij weten dat deze ondersteuning geldt voor de ‘open’ HDR-standaard. Onder meer Netflix heeft reeds aangegeven later dit jaar de eerste 4K HDR video’s te gaan streamen, welke dus door de Panasonic modellen weergegeven moeten kunnen worden. De Japanse fabrikant laat weten voorlopig geen ondersteuning voor Dolby Vision, de HDR-standaard van Dolby, te bieden. Dolby Vision is een HDR-standaard die reeds bij de productie van een film of serie gehandhaafd moet worden en tv’s vereisen extra hardware om Dolby Vision-content weer te geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.