Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube gaat voor HTML5 en betere beeldkwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 15:08 CategorieStreamingdiensten

YouTube heeft bekendgemaakt dat de streamingdienst Flash gaat vervangen voor HTML5. Daarmee verbetert de dienst zijn beeldkwaliteit, aangezien HD nu mooier wordt weergeven, evenals 4K.

YouTube gaat voor HTML5

Flash wordt de laatste tijd vervangen voor moderne alternatieven en YouTube is één van de grootste bedrijven die het nu inruilt voor HTML5. Met deze stap wil YouTube video’s mooier maken in webbrowsers; voornamelijk de content die in HD of zelfs 4K wordt weergeven. Je hebt daarvoor wel een moderne versie van je browser nodig. De nieuwste versies van Google Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8 en de nieuwste bèta-versies van Firefox kunnen allemaal gebruikmaken van de nieuwe streamtechnieken.

YouTube combineert nu verschillende technieken om de video’s vijftien tot tachtig procent sneller te laten starten, terwijl het ongeveer 35% dataverkeer scheelt. Daardoor is het mogelijk om zwaardere videobestanden te streamen over hetzelfde netwerk – waaronder dus die 4K-video’s, waar er echter nog niet heel veel van zijn. Met deze stap is het ook mogelijk HD-video’s in 60fps te bekijken, aldus Google. YouTube noemt die techniek de VP9-codec, die later ook naar smart-tv’s komt; dat betekent 4K YouTube-video’s in de huiskamer.

Google is al ruim vier jaar bezig met deze stap, maar is van mening dat het nu pas mogelijk is de techniek breed te verspreiden. YouTube gebruikt dezelfde technieken om bijvoorbeeld live streams op videogameconsoles of een apparaat als Chromecast te bewerkstelligen. De afgelopen jaren is het zo dat steeds minder bedrijven Flash zijn gebruiken; sinds Apple de technologie niet meer ondersteunt op de iPad, is het bergafwaarts gegaan. In de komende dagen zul je automatisch overgaan op de nieuwe videospeler wanneer je YouTube bezoekt.

  • Delen:

Reacties

  1. gert
    17 juni, 2020 om 14:54

    mijn samsong tv is net 2 jaar oud en krijgt geen youtube meer op de tv

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.