Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Windows 10 straks terug te vinden op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 13:57 CategorieGaming

Microsoft heeft aangegeven dat Xbox One later ook de overstap maakt van Windows 8 naar Windows 10 – in elk geval in de basis, dan. Het OS zal er niet compleet als Windows 10 uitziet en ook niet alle functies bevatten.

Windows 10 op Xbox One

De toekomst van Windows 10 is wat Microsoft betreft duidelijk: je komt het besturingssysteem straks tegen op pc’s, tablets, smartphones en ook in de huiskamer via je Xbox One. Momenteel draait het besturingssysteem van de spelcomputer nog op een versie van Windows 8 en dat is met name te merken aan de tegelindeling van het systeem. Maar in de toekomst zal het zo zijn dat de console een eigen versie van Windows 10 gaat krijgen – voornamelijk in de basis, je zult niet meteen toegang krijgen tot alles functies van het OS.

Wanneer is nog niet bekend, maar in de nabije toekomst krijgt Xbox One een update die het systeem overbrengt van Windows 8 naar Windows 10, zo geeft Microsoft Xbox lead Phil Spencer in een groepsinterview.  En hoewel Spencer zich beseft dat een hoop mensen functies als Cortana wel zien zitten, betekent dat nog niet dat Xbox One-bezitters op die functies kunnen rekenen. Maar, zo wil Spencer de journalisten op het hart drukken, die eerste update is nog maar het begin. En wat niet is, kan natuurlijk altijd nog komen.

De update naar Windows 10 zal dus in stappen gaan, net zoals Microsoft elke maand al een update uitgeeft voor het OS van Xbox One, waar het constant nieuwe functies mee toevoegt en problemen mee verhelpt. Dat zal straks ook het geval zijn wanneer Windows 10 wordt geïntroduceerd. Spencer heeft in het verleden als eens laten vallen dat Cortana sowieso naar Xbox One komt, dus dat is nog maar een kwestie van tijd. Wat die andere functies betreft, is het nog onduidelijk – maar Xbox One behoort straks in elk geval tot het ecosysteem van Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.