Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TP Vision rust merendeel Philips smart tv’s uit met Android

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 18:46 CategorieSmart tv's

TP Vision, het bedrijf dat televisies met de Philips-naam uitbrengt, introduceerde afgelopen herfst als eerste fabrikanten smart tv’s met Android TV, het nieuwe platform van Google. Vandaag laat de fabrikant weten dat we in 2015 een groot aantal nieuwe modellen met Android TV-software kunnen verwachten.

Tijdens CES 2015 heeft TP Vision de Philips tv line-up voor 2015 gepresenteerd. Het belangrijkste nieuwtje is dat het merendeel van de nieuwe tv’s draait op Android TV. Hiermee krijgen gebruikers onder meer toegang tot de Google Play Store en dus een groot aanbod van apps die voor het grote scherm geoptimaliseerd zijn. Gebruikers kunnen een Android-smartphone gebruiken als afstandsbediening voor een Android TV.

Philips-Android-tv-5

Veel van de nieuwe lcd led tv’s, met full hd- of 4K Ultra HD-resolutie, draaien op Android Lollipop, de meest recente versie van Android. Naast het aanbod van apps in de Play Store krijgen gebruikers toegang tot de bekende Philips Smart TV-apps, waaronder video-on-demand-diensten. Ook is OnLive, het platform voor het streamen van games beschikbaar.

Ook aan ontwikkelaars is gedacht want zij kunnen middels dezelfde software development kit als die voor de mobiele Android-versie apps voor tv’s ontwikkelen. Google en Philips verwachten dan ook dat het aanbod apps in de Play Store op korte termijn flink uitgebreid wordt.

Lees meer in onze hands-on review van Android TV op Philips tv’s.

 • Delen:

Reacties

 1. Berry
  06 januari, 2015 om 19:09

  Staat dat overzicht ook ergens gedocumenteerd?

  • Martijn Chel
   06 januari, 2015 om 19:18

   Nog niet. Zodra de info er is delen we deze.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.