Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba stopt grotendeels met eigen productie en verkoop tv’s

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2015, 10:02 CategorieLcd en led tv's

Eerder deze maand liet Toshiba tijdens CES 2015 al geen nieuwe tv’s zien en gingen er dus geruchten over dat de Japanse fabrikant de tv-markt zou verlaten. Kort daarna liet het bedrijf in een verklaring weten te overwegen uit de Amerikaanse tv-markt te stappen. Vandaag blijkt echter dat we ook in Europa geen nieuwe Toshiba tv’s meer hoeven te verwachten.

Toshiba laat vandaag met een officiële verklaring weten dat het bedrijf zich terugtrekt van de wereldwijde tv-markt. De Japanse fabrikant, die al sinds 1928 actief is op de markt, gaat zich voorlopig alleen focussen op de Japanse markt. De reden voor het terugtrekken is de alsmaar groeiende concurrentie en de afnemende groei op de tv-markt.

Maar, dit betekent niet dat we helemaal geen tv’s met het Toshiba logo meer hoeven te verwachten. De Japanse fabrikant stapt namelijk over op een licentiemodel, wat ook Philips onlangs deed. Dit houdt in dat andere fabrikanten de naam van het bedrijf op tv’s mogen gebruiken en dus Toshiba-modellen op de markt mogen brengen. De tv’s worden echter niet meer door Toshiba zelf ontwikkeld.

In april van dit jaar moet de strategieverandering van Toshiba een feit zijn en dan verwacht het bedrijf ook de eerste overeenkomsten met licentiehouders afgesloten te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.