Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba overweegt geen nieuwe tv’s uit te brengen in de VS

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2015, 12:54 CategorieLcd en led tv's

Het zal je wellicht opgevallen zijn dat we afgelopen week tijdens CES 2015 nauwelijks iets van Toshiba vernomen hebben. Daar is echter een reden voor; de Japanse fabrikant overweegt namelijk geen nieuwe tv’s op de Amerikaanse markt uit te brengen.

Momenteel bekijkt Toshiba de plannen voor de Amerikaanse tv-markt, zo laat het bedrijf in een statement tegenover de website Twice weten. De Japanse fabrikant heeft het, net als vele andere fabrikanten, lastig aangezien de marges op tv’s steeds kleiner worden en de concurrentie uit Zuid-Korea steeds heviger wordt. Eigenlijk zijn het alleen Samsung en LG, beiden Koreaanse fabrikanten, die nog weten te profiteren van de verkoop van tv’s, met name door een grote afzet en hogere marge op premium lcd led-modellen.

De overweging om uit de tv-markt te stappen, voorlopig althans, heeft vooralsnog alleen betrekking tot de Amerikaanse markt. In Europa en Azië blijft Toshiba voorlopig gewoon tv’s verkopen en we mogen dus ook nieuwe modellen verwachten. Wanneer deze aangekondigd worden is echter nog niet duidelijk maar IFA 2015, een beurs die in september plaatsvindt, lijkt voor Europa het uitgelezen moment. Wanneer de beslissing om uit de Amerikaanse tv-markt te stappen definitief is laat het Japanse bedrijf dit middels een officieel bericht weten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.