Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TCL brengt quantum dot lcd tv naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 18:45 CategorieLcd en led tv's

Terwijl Samsung en LG deze week hun eerste quantum dot tv’s aan het publiek tonen heeft het Chinese TCL al een aantal maanden een quantum dot tv in het assortiment. De televisie was echter alleen in China op de markt gebracht maar daar moet dit jaar verandering in komen.

2015 lijkt het jaar van de quantum dot tv te worden. Sony werkt al een tijdje met de techniek maar dit jaar mogen we ook modellen van onder meer Samsung, LG en TCL verwachten. De techniek, die gebruikmaakt van nanokristallen in een filter achter het lcd-paneel, moet zorgen voor natuurlijkere kleuren, een hogere helderheid en een lager energieverbruik.

TCL lanceerde in de herfst van 2014 zijn eerste quantum dot tv, een 55-inch model dat de naam H9700 meegekregen heeft. De Chinese fabrikant geeft aan dat de tv 110 procent van het NTSC kleurenspectrum weer kan geven. De huidige lcd tv’s halen maximaal 60 tot 70 procent van dit kleurenspectrum. In China is de tv volgens TCL erg goed ontvangen en daarom kunnen we het model dit jaar ook in Europa verwachten. Wat ervoor betaald moet worden en of de tv ook in de Nederlandse winkels komt te liggen is nog niet bekend.

TCL toonde tijdens CES 2015 overigens ook een 110-inch tv met gebogen display en de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Dit model beschikt over een lcd-display met led-achtergrondverlichting en kan 3D-materiaal zonder het gebruik van een 3D-bril weergeven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.