Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streamingdienst Wuaki dit jaar nog naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 15:14 CategorieStreamingdiensten

De van origine Spaanse streamingdienst Wuaki komt naar Nederland. De dienst moet in de tweede helft van dit jaar in Nederland gelanceerd worden en brengt een groot aanbod van films en series, waaronder content in 4K Ultra HD-resolutie.

Wuaki is sinds 2012 onderdeel van het Japanse e-commerce bedrijf Rakuten en kent sinds de overname een flinke groei. Inmiddels heeft de dienst een user base van ongeveer 1,85 miljoen gebruikers en kunnen consumenten in onder meer Italië, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk van het aanbod genieten. Begin dit jaar volgen Oostenrijk en Ierland, in de tweede helft van 2015 zijn Nederland, België, Portugal, Denemarken, Noorwegen en Zweden aan de beurt.

De belangrijkste apparaten waarop naar content van Wuaki gekeken wordt zijn opvallend genoeg de smart tv’s, gevolgd door de smartphones en de tablets (met zowel Android als iOS). Maar, de dienst is overal te gebruiken, ook in de browser en zelfs op populaire game consoles. Net als bij Netflix moet je als gebruiker een vast bedrag per maand betalen om onbeperkt toegang te krijgen tot het aanbod, met films en series van onder meer Warner Bros, Sony, Fox, de BBC en Disney. Wat de prijsstelling voor Nederlandse gebruiker wordt is nog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.