Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify staat wellicht open voor Xbox One-app

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 9:38 CategorieStreamingdiensten

Op het forum van Spotify heeft de streamingdienst laten weten een Xbox One-applicatie een goed idee te vinden. Maar of die ook komt is een tweede: Spotify heeft verder namelijk niets gezegd.

Spotify op Xbox One

Op het Spotify-forum bestaat een ideeënsectie, waar gebruikers ideeën met Spotify kunnen delen. Wanneer Spotify die ideeën leest en die goed vindt, dan kan de gemeenschap stemmen. Zo kan de muziekstreamingdienst specifieke producten uitbrengen waarvan het bedrijf zeker is dat mensen die ook gaan gebruiken. Eén van die ingestuurde ideeën is om een Xbox One-applicatie uit te brengen. Spotify er positief op gereageerd en heeft het idee de status ‘Good Idea, give it some kudos’ meegegeven. Nu is het een kwestie van afwachten.

Spotify als Xbox One-app is helemaal nog niet zo een gek idee. Op het platform heb je in Europa al YouTube en Xbox Music waar je muziek mee kan streamen. En dankzij de Xbox Snap-functie, kun je dat programma ook naast je game of internetsessie plaatsen en ondertussen luisteren naar de muziek die je wil. Met Xbox Snap kun je namelijk twee applicaties naast elkaar hebben draaien. De ‘gesnapte’ app staat rechts en heeft ongeveer een vierde van het scherm tot z’n beschikking. De andere app krijgt de rest van je televisiescherm.

Of we ook daadwerkelijk straks een Spotify-app voor Xbox One gaan zien, is nog onduidelijk. Wanneer het idee genoeg kudo’s krijgt, dan zal de muziekstreamingdienst het toch echt moeten overwegen. Wellicht levert deze stap het bedrijf nog wat abonnees op, aangezien je in Europa maar weinig keuze heb qua muziekstreaming op Xbox One. Spotify heeft desondanks wel meteen duidelijk gemaakt dat al die kudo’s niet hoeven te leiden tot een Xbox One-app. Ons lijkt het in elk geval een goed idee, want meer keuze is altijd tof.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.