Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify nu het meest gebruikt op mobiele apparaten

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 9:35 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst Spotify heeft aangekondigd dat zo’n 52 procent van de gebruikers de dienst gebruikt via mobiele apparaten. Daardoor is Spotify nu populairder op mobile dan andere apparaten.

Spotify

De muziekstreamingdienst Spotify heeft cijfers vrijgegeven over het luistergedrag van zijn abonnees. In de meeste gevallen beluisteren gebruikers de dienst via mobiele apparaten. 52 procent van de luisteraars doet dat. Dat percentage is onder te verdelen in twee categorieën: 42 procent luistert via hun smartphones en 10 luistert via de tablet. De applicatie op pc is goed voor 45 procent van het gebruik, terwijl slechts 3 procent van de abonnees wel eens Spotify gebruikt via de webspeler (die je bijvoorbeeld op Facebook tegenkomt).

Door de groeiende populariteit van muziekstreamingdiensten op mobile, kijkende naar deze cijfers, is het gemakkelijker te verklaren waarom Google en Apple ook in die markt actief zijn geworden. Google lanceerde vorig jaar twee streamingdiensten: eentje binnen Google Play Music en eentje via YouTube, die je beiden met één abonnement van een tientje per maand kunt gebruiken. Ook Apple komt naar de muziekstreamingmarkt: door de aankoop van het koptelefoonmerk Beats, dat tevens ook zijn eigen muziekstreamservice heeft.

Spotify heeft verder aangegeven dat luisteraars gecombineerd (via desktop en mobile) 150 minuten per dag gebruikmaken van de dienst. Vaak maken gebruikers een playlist aan op pc, die ze vervolgens beluisteren via hun mobiele telefoon. Daarnaast heeft 55 procent van de gebruikers hun account gekoppeld aan Facebook. Dat is belangrijk voor Spotify, aangezien het zodoende beter kan voorspellen wat jij en je vrienden in de nabije toekomst wellicht leuk vinden om te luisteren. Spotify heeft nu 60 miljoen actieve gebruikers, waarvan 15 miljoen betalende.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.