Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify: Chromecast-ondersteuning niet uitgesloten

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 10:24 CategorieStreamingdiensten

In een reactie op de vraag of Spotify nou wel of niet Chromecast gaat ondersteunen, had Spotify geen onduidelijker antwoord kunnen geven. De ondersteuning voor de HDMI-stick van Google is namelijk nog niet uitgesloten.

Spotify en Chromecast / Google Cast

Spotify haalde heel wat boze reacties op nadat het bedrijf bekendmaakte geen ondersteuning te bieden aan Google Cast. Google Cast is een streamingmethode waar je een audiosysteem met / of een aantal losse speakers in je huis hebt staan, die draadloos kunnen communiceren met je laptop, smartphone of tablet en muziek direct uit de cloud. Het bedrijf wil zich namelijk liever focussen op het eigen Spotify Connect, dat hetzelfde gaat doen als Google Cast for audio en al heel wat hardware partners achter zich heeft staan.

Nu brengt Spotify naar buiten dat het bedrijf niet uitsluit dat het in de toekomst Chromecast gaat ondersteunen. Ook al is het simpel om die techniek te implementeren, heeft de muziekstreamingdienst dat tot op heden nog niet gedaan. Het levert hen boze gebruikers op – gebruikers die niet alleen dreigen op opstappen, maar dat ook echt doen. Spotify’s statement:

Our recent statement around Google Cast for audio should not be confused with our position on the Chromecast device. Our goal has always been to bring listeners the right music for every moment, making it easily accessible whenever and wherever they might be. This means that in order to keep improving Spotify, we’re continuously exploring new and better ways of listening, which may include Chromecast as well as other platforms and devices.

Hoewel het alles behalve een bevestiging is, kunnen we eruit opmaken dat Chromecast-ondersteuning dus niet uitgesloten is, ook al zijn er momenteel geen concrete plannen voor. Het vreemde is echter dat Chromecast en Google Cast technisch gezien hetzelfde functioneren – alles dat kan communiceren met Chromecast, kan dat straks ook met Google Cast. Waarom Spotify zo een verwarrend statement naar buiten brengt, is onduidelijk – sommige Spotify-gebruikers verwijten de streamingdienst niet genoeg technische kennis in huis te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.